Schimbările climatice sunt cea mai mare provocare a prezentului, dar și o oportunitate de a construi un viitor mai sustenabil, mai curat și mai eficient. Această premisă a stat la baza unuia dintre cele mai ambițioase proiecte ale Uniunii Europene – Pactul Verde European. Acesta este, de fapt, ansamblul de măsuri pe care statele membre și-au asumat să le adopte pentru ca UE să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050. În vederea atingerii acestui obiectiv, țările europene își propun să reducă emisiile cu cel puțin 55 % până în 2030, comparativ cu nivelurile din 1990.

În această ecuație, încălzirea și răcirea locuințelor joacă un rol crucial, în condițiile în care ele reprezintă jumătate din consumul de energie al UE.

Modalitățile concrete prin care obiectivele UE vor fi atinse sunt multiple și este de așteptat ca, pe termen mediu și lung, discuțiile pe această temă să se intensifice și chiar să genereze noi și noi idei și soluții. În ceea ce privește confortul termic pentru locuințe, primii pași au fost deja făcuți, odată cu apariția pompelor de căldură.

Pompele de căldură sunt la ora actuală cea mai modernă și sustenabilă tehnologie menită să asigure încălzirea și răcirea locuinței, dar și producția de apă caldă menajeră printr-un consum eficient și prietenos cu mediul. Ariston, liderul pieței locale de centrale termice și boilere electrice, a făcut deja pasul către această tehnologie și comercializează inclusiv în România pompele de căldură aer-apă Nimbus S Net, rezultat al programelor intensive de cercetare și inovare susținute de companie.

Ce este o pompă de căldură?

Pompele de căldură sunt, simplu spus, aparate care preiau energia dintr-un mediu și o transportă în altul. O fac însă în mod eficient, cu un consum redus de energie și cu protejarea mediului înconjurător. Din aceste motive, pompele de căldură au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, iar experții susțin că acestea reprezintă tehnologia viitorului.

Ariston, lider al pieței de soluții pentru confortul termic, a introdus în România pompele de căldură aer- apă din gama Nimbus S Net, care pot fi achiziționate într-unul dintre cele trei modele: Plus, Compact și Flex. Aceste pompe înglobează tehnologie care utilizează energia din aer pentru încălzire, răcire și apă caldă menajeră.

Care sunt avantajele utilizării pompelor de căldură aer-apă?

Dintre toate tipurile de pompe, cele aer-apă – cum este cazul pompelor din gama Nimbus S Net – au cea mai mare rată de răspândire deoarece sunt mai ușor de instalat și aduc numeroase beneficii în termeni de eficiență și consum. În plus, acestea sunt perfect adaptate condițiilor de climă din România, reușind ca, indiferent de sezon, să folosească cu succes energia din aer pentru încălzire, răcire și apă caldă menajeră.

Un beneficiu important este faptul că pompele de căldură permit amortizarea investiției făcute pentru achiziționare într-un ritm destul de rapid, datorită consumului de energie redus al pompelor. Pompele funcționează pe bază de energie electrică, având un consum redus, în condițiile în care 1 kw electric consumat produce aproximativ 4 kw termici.

Un avantaj în plus pe care îl au pompele de căldură Ariston Nimbus S Net este acela că înglobează tehnologie europeană avansată. Astfel, prin gama de pompe de căldură Nimbus S Net, Ariston aduce la îndemâna consumatorilor funcția de conectivitate și control prin aplicația ARISTON NET.

De asemenea, automatizarea prezentă la pompele Ariston Nimbus S NET este dezvoltată și produsă in-house, în fabrica dedicată elementelor electronice din grupul Ariston, lucru care permite o mare flexibilitate în instalare, optimizare continuă a softului dar și integrare facilă cu sisteme solare, fotovoltaice și generatoare auxiliare de căldură.

Cum funcționează?

Ca principiu de funcționare, o pompă de căldură poate fi comparată cu modul de funcționare al unui frigider. Transferul de energie se realizează prin vaporizarea unui agent frigorific care astfel a preluat căldura din mediul extern, urmată de comprimarea gazului rezultat în urma vaporizării agentului frigorific și cedarea căldurii acestuia către mediul intern, respectiv către instalația de încălzire.

Pompele de căldură Ariston Nimbus S Net sunt aparate de tip split, formate din două unități separate, una montată la exterior și cealaltă la interior. Ele au cel mai scăzut nivel de zgomot din categorie, aducând astfel un plus de confort. De asemenea, ele sunt dotate cu sisteme inteligente care le optimizează performanțele, pentru un impact minim asupra mediului

În concluzie, pompele de căldură sunt o tehnologie revoluționară și reprezintă primul pas către un viitor în care confortul termic al locuinței se va putea asigura cu un consum eficient și prin modalități prietenoase cu mediul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri