27 Octombrie 2021

UPDATE: Certificatul COVID pentru angajații de la public și privat, respins de Senat după înregistrarea tuturor voturilor



Proiectul privind introducerea certificatului verde COVID pentru personalul medical, în instituțiile publice și clădirile de birouri a fost respins de Senat cu 67 de voturi „pentru” și 60 de voturi „împotrivă”. Pentru adoptare, fiind vorba de o lege organică, erau necesare 69 de voturi. PSD și AUR au votat împotriva proiectului de lege.

UPDATE 3: Proiectul a fost respins de Senat cu 67 de voturi „pentru” și 60 de voturi „împotrivă”. Pentru adoptare, fiind vorba de o lege organică, erau necesare 69 de voturi. PSD și AUR au votat împotriva proiectului de lege. Proiectul merge la Camera Deputaților, care este for decizional.

Update 2: Certificatul verde obligatoriu pentru angajații din privat și de la stat a trecut de votul senatorilor prezenți în sală. Proiectul a primit 48 de voturi pentru și 46 de voturi împotriva, conform Digi 24, urmează votul telefonic.

ERATĂ: Știrea inițială preciza în mod greșit faptul că votul din Senat s-a încheiat după exprimarea voturilor din partea celor prezenți în sală.

Votul poate fi urmărit mai jos.



Citeste si