Metrorex va lua noi măsuri în stațiile de metrou pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Prefectura Capitalei anunță că societatea de metrou a întocmit un plan cu 20 de puncte, printre care intensificarea măsurilor de pază în stațiile aglomerate sau adaptarea circulației trenurilor.

Ca urmare a controalelor efectuate pe unele magistrale ale metroului bucureștean, prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Vacaru, le-a cerut reprezentanților Metrorex S.A. un set de măsuri ce pot fi luate pentru evitarea aglomerării atât în stații, cât și în metrouri.

Alături de acțiunile speciale întreprinse deja prin serviciile de curățenie, Planul de măsuri privind acțiunile imediate în vederea protecției cetățenilor Capitalei împotriva răspândirii COVID-19 în locațiile Metrorex S.A. cuprinde 20 de propuneri agreate de prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Vacaru.

Astfel, printre cele mai importante măsuri se numără redistribuirea personalului de pază în stațiile cu trafic intens de călători, în intervalele orare 07:00-10:00 și 16:00-19:00.

De asemenea, se are în vedere ca sosirea trenurilor la același peron, în stațiile aglomerate, să se realizeze, pe cât posibil, alternativ, astfel încât să nu se înregistreze valori crescute ale traficului de călători într-un interval scurt de timp. Iar la orele de vârf de trafic se pot introduce trenuri suplimentare.

„Când am mers în control la metrou, alături de agenți ai Poliției Metrou, am găsit stații și trenuri aglomerate, la orele de vârf. Înțeleg necesitatea de a ajunge la destinații la anumite ore, însă trebuie conștientizat caracterul special al situației în care ne aflăm și, astfel, să găsim împreună soluții pentru evitarea aglomerării. Sper ca reprezentanții Metrorex să găsească resursele pentru a reduce timpii de sosire în stații, iar pe dumneavoastră, stimați călători, vă rog să respectați îndrumările speciale de călătorie transmise în stații, chiar dacă va trebui să așteptați următorul metrou”, declară prefectul municipiului București, Alexandra Georgiana Vacaru.

Implementarea propunerilor specialiștilor Metrorex urmează a fi realizată de urgență în zilele următoare, după analizarea propunerilor discutate astăzi la sediul Instituției Prefectului – Municipiul București.

Sursa foto: Facebook/ Metrorex

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri