Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a amendat Mega Image în urmă cu o zi, cu 93.000 de lei din cauza unor nereguli grave pe care le-a găsit în patru din magazinele din București.

Patru dintre cele mai mari magazine ale lanțului Mega Image au fost controlate pentru a se verifica modul în care este respectată legislația în domeniu, respectiv magazinele de la Piața Domenii, Bulevardul Ion Mihalache, Piața Sudului și unul dintre punctele de lucru de pe Șoseaua Colentina. Toate aceste magazine au fost închise miercuri din cauza nerespectării unor reguli majore de igienă.

Iată ce abateri de la legislația în vigoare a constatat Mega Image, la cele patru magazine

  • prezența unor gândaci în zona de comercializare a produselor de patiserie;
  • prezența capcanelor destinate rozătoarelor;
  • comercializarea de legume, fructe și produse cu modificări organoleptice de aspect, culoare, consistentă, fiind improprii consumului uman
  • comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită,
  • nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor calde, de minimum +60 grade C, la raionul gastro;
  • nerespectare temperaturii indicate de producători, pentru o serie de produse alimentare;
  • tăvile pentru coacerea pâinii prezentau resturi și cuptorul nu era igienizat corespunzător, de asemenea rotisorul și vitrina caldă nu erau igienizate la unul dintre raioanele de panificație (cu servire individuală de căre clienți – zona de produse neambalate),
  • s-a constatat: prezența prafului și a pânzelor de păianjen la partea superioară a vitrinelor de prezentare, iar sertarele unde erau expuse produsele prezentau un strat grosier de resturi alimentare, țevile prin care circula lichidul de răcire prezinta oxidare vizibila și depuneri de gheață;
  • existența unor ventilatoare ale agregatelor frigorifice, precum și agregate frigorifice neigienizate,
  • existența la vânzare, la vitrina asistată, a unor produse fără a avea etichete cu data deschiderii pentru a se putea stabili conformitatea acestora

Regăsiți mai jos fotografii realizate de wall-street.ro cu magazinul Mega Image de la Piața Sudului (Concept Store), de pe Șoseaua Olteniței 208, Sector 4, București care a fost închis de ANPC.

Retail jobs

Mega Image Piata Sudului

Totodată, Inspectorii de la ANPC au organizat controale la patru magazine Cora din București, în urma cărora au descoperit o serie de abateri importante, controalele au fost înăsprite și la alți retaileri mari.

Regășiți mai jos două fotografii realizate de wall-street.ro cu raionul de produse gata preparate din Cora (magazinul din centrul Comercial Sun Plaza), respectiv cu raionul de carne și mezeluri, ambele închisede ANPC.

Cora raion inchis ANPCCora raion inchis ANPC

Reacția retailerului Mega Image

În urma neregulilor găsite de ANPC la cele patru magazine Mega Image din Capitală, reprezentanții Mega Image au transmis un punct de vedere. Vom reda mai jos reacția retailerului:

În urma controalelor din partea ANPC de astăzi în cele patru magazine, toate situațiile semnalate sunt deja în curs de rezolvare pentru o remediere în cel mai scurt timp posibil.

Citeste si:
Consiliul Concurenţei a amendat Mega Image cu 2 milioane de euro
Consiliul Concurenţei a...

Astfel, toate cele patru magazine vor rămâne închise până la igienizarea completă și aplicarea unor măsuri suplimentare pentru a evita astfel de situații în viitor.

Îi asigurăm pe clienții noștri că respectăm și asigurăm măsuri de siguranță pentru toate magazinele noastre. Mai mult, în fiecare magazin sunt realizate periodic, preventiv, acțiuni de dezinsecție și deratizare.

Menționăm de asemenea că situațiile semnalate la echipamentele frigorifice și vitrinele asistate sunt zone inaccesibile pentru clienți, cât și pentru angajați din motive de securitate și nu intră în contact direct cu produsele comercializate. Aceste zone sunt accesate doar de firmele de mentenanță a echipamentelor. În continuare, vom lua măsuri pentru a igieniza și aceste zone cu o frecvență mult mai mare decât cea prevăzută de lege.

Citeste si:
ANPC a oprit temporar funcționarea a cinci supermarketuri Lidl din...
ANPC a oprit temporar...

Până la deschiderea magazinelor vom rezolva toate situațiile semnalate și vom aplica soluții suplimentare precum creșterea frecvenței la mentenanța echipamentelor, reinstruirea echipelor de curățenie, igienizare și dezinfectare suplimentară a întregului spațiu comercial.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri