O explozie masivă a avut loc la o Uzina Mecanică Băbeni, din județul Vâlcea. Trei persoane au murit și alte două au traumatisme craniene în urma unei explozii masive care a avut loc la Uzina de armament, au anunţat reprezentanţii Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, potrivit Agerpres.

UPDATE 19.00 - Trei dintre victimele exploziei au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe Vâlcea, starea lor fiind stabilă, potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea.

„Sunt trei victime de sex feminin, toate trei au suferit politraumatisme în urma exploziei care a avut loc la Băbeni. O singură victimă este într-o situaţie mai complicată. Are fracturi la ambele braţe. Celelalte două au plăgi superficiale de la schije, care nu pun însă probleme. Toate trei sunt stabile. Au ajuns stabile la spital”, a precizat Dan Ponoran, directorul SJU, citat de Agerpres.

Reprezentanţii ISU Vâlcea au precizat că cea de-a patra persoană a suferit doar un atac de panică, nemaifiind dusă la spital.

UPDATE 18:00 - Procurorii vâlceni au deschis dosar penal în cazul exploziei de joi, de la Uzina Mecanică Băbeni, fiind efectuate cercetări pentru comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

„La locul producerii exploziei s-a deplasat o echipă complexă compusă din ofiţeri de poliţie judiciară, specialişti, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Vâlcea, împreună cu un procuror din cadrul Secţiei de urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, care efectuează cercetarea la faţa locului. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”, se arată într-un comunicat transmis joi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, potrivit Agerpres.

UPDATE 16:44 - Din informațiile de până acum se pare că aceste persoane lucrau la dezamorsarea unor mine antipersonal. Informația a fost confirmată pentru Digi 24 de către Octavian Fulger, purtător de cuvânt al ISU Vâlcea.

UPDATE 16:41- Numărul morților a ajuns la 4. Și numărul răniților a ajuns la 4, potrivit Digi24.

„ Avem patru răniți care sunt în drum spre spitalul județean de urgența Vâlcea. Starea lor pare a fi una stabilă la prima vedere. Asta e tot ce pot să va spun acum. Sunt conștienți. Echipajele trebuie să acord asistență medicală necesară”, a declarat la Digi24, Dan Pădureanu, Director Ambulanța Vâlcea.

Potrivit pompierilor vâlceni, explozia s-ar fi produs ca urmare a manevrării unei mine antipersonal.

"În urma exploziei au rezultat trei persoane decedate, două inconştiente cu traumatisme. Se intervine cu un echipaj de Descarcerare, un SMURD, două ambulanţe de tip C, două de tip B şi un echipaj ASAS. Deflagraţia nu este urmată de incendiu", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

Totul a avut loc în timp ce se încerca dezamorsarea unei bombe, a anunțat Digi24.

-știre in curs de actualizare-

Sursa foto: Facebook/ Alo, Iași

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri