Aeronava TAROM care va aduce în țară echipa campioană la rugby a României, CSM Știința Baia Mare, a plecat deja spre Africa de Sud și aterizează azi la Johanesburg, via Mombasa (zbor 4101). Îmbarcarea pasagerilor și decolarea spre România se vor face mâine, pe traseul Johanesburg – Mombasa (Kenya) – București – Baia Mare (zbor 4102).

UPDATE 30 noiembrie: Aeronava TAROM care efectuează misiunea de repatriere a cetățenilor din Africa de Sud va ateriza astăzi, 30 noiembrie 2021, pe Baza Aeriana 90 București, în jurul orei 16.30.

Componenții echipei CSM Știința Baia Mare, alături de staff-ul tehnic, au rămas blocați în Africa de Sud, ca urmare a interdicțiilor de călătorie impuse în urma depistării variantei Omicron a coronavirusului. 31 dintre aceștia sunt membri ai echipei CSM Știința Baia Mare, campioana la rugby a României.

Aeronava Boeing 737-700 YR-BGG va ateriza la Otopeni în data de 30 noiembrie 2021, în jurul orei 15:00.

„Am identificat la Tarom o aeronavă care va zbura la Pretoria şi va prelua cetățenii români. Pentru că vor mai fi alte 50 de locuri libere, oferim aceasta capabilitate şi celorlalte tări europene care nu au reușit să-şi extragă cetățenii. Este cât se poate de normal să luăm astfel de decizii pentru că cetățenii așteaptă acest lucru de la noi și noi avem datoria să le luăm. Ținând cont de faptul că peste câteva zile vom sărbători Ziua Națională, să facem totul astfel încât să simțim românește”, a declarat primul ministru Ciucă.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis ca românii care vin din statele din sudul Africii unde a apărut noua variantă Covid să intre în carantină. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că în continuare vaccinarea este soluția oportună pentru protecție împotriva virusului.

Lista țărilor sud-africane pentru care sunt valabile noile restricții a fost actualizată, la recomandarea Comisiei Europene. Astfel, a fost introdusă pe listă Malawi.

Țările vizate sunt: Africa de sud, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Leshoto, Eswatini (fostă Swaziland), Mozambic și Malawi.

Cetățenii acestor state au interdicție de intrare în România, a precizat și șeful DSU Raed Arafat.

Românii și ceilalți cetățeni UE care vin din zonă trebuie să fie testați și să intre în carantină.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri