Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vreme severă pentru mai multe regiuni din România. Iarna pare să își intre în drepturi, motiv pentru care meteorologii anunță ninsori, vânt și polei. Ce regiuni din România se află sub avertizare meteo de cod galben?

Prognoza meteo ANM, 5 decembrie -6 decembrie. Cod galben de ninsori

Meteorologii ANM au emis o avertizare meteo de cod galben de ninsori și intensificări ale vântului, zonele afectate fiind cele din Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 metri altitudine.

Prognoza meteo ANM, 5 decembrie -6 decembrie. Cod galben de ninsoriSursa foto: captură ANM

Local în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși la rafală 70 - 80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Avertizarea meteorologică este valabilă în intervalul 05 decembrie, ora 20:00 și 06 decembrie, ora 08:00.

Citește și: Cum s-a pregătit Primăria Sectorului 6 pentru un nou sezon de iarnă

Vremea se înrăutățește. Nici de vânt și polei nu scăpăm

Totodată, meteorologii de la ANM au emis și o informare meteo de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, polei.

„În intervalul menționat temporar va ploua în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării. Ploile vor fi moderate cantitativ în sud-vest, unde se vor acumula cantități de apă de 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp. Îndeosebi în Transilvania, precum și în centrul și nordul Moldovei, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. În zona montană înaltă va ninge și se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intensificări ale vântului, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Informare de pe site-ul oficial al ANM

Începând din noaptea de luni spre marți (6 /7 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul țării treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă, au mai precizat meteorologii ANM.

Informarea meteo este valabilă în intervalul 05 decembrie, ora 20:00 și 06 decembrie, ora 12:00.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri