Opt baruri și restaurante din parcul Herăstrău au fost închise de Poliția Locală Sector 1, deoarece nu aveau autorizație de funcționare. Printre acestea se numără binecunoscutul Nuba, unul dintre restaurantele de fițe din București.

”O parte dintre patronii barurilor și restaurantelor din parcul Herăstrău nu au înțeles că trebuie să respecte legea și că a trecut vremea în care ignorau prevederile legale, normele sanitare și cele ale bunului-simț. Știți care este culmea? Sunt cluburi care nu au nici măcar autorizații de funcționare pentru activități de alimentație publică”, a scris Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, pe pagina sa de Facebook.

Unul dintre restaurantele vizate este chiar Nuba (ISN Entertainment), firmă în care unul dintre patroni este fiul primarului din Cornu, apropiat de fostul deputat Sebastian Ghiță, precizează Armand.

”În acest an, am suspendat de două ori activitatea comercială a acestui club, în aprilie și în noiembrie, pentru funcționare fără a deține autorizație emisă de Sectorul 1 și pentru încălcarea Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Clubul a fost amendat repetat pentru nerespectarea normelor de protecție sanitară, pentru fumat în spații închise și pentru difuzarea muzicii la intensitate ridicată”, a explicat edilul.

Alături de Nuba, a mai fost suspendată activitatea, până la obținerea autorizației de funcționare, pentru un număr total de opt baruri și restaurante din parcul Herăstrău. Societățile care dețin aceste cluburi au depus dosare la Primăria Sectorului 1, pentru obținerea autorizațiilor de funcționare, însă nu au îndeplinit condițiile emiterii acestora așa cum sunt prevăzute în regulamentul aprobat de Consiliul Local.

”În timpul controalelor în Herăstrău, polițiștii locali au constatat că majoritatea unităților de alimentație publică respectau măsurile de siguranță sanitară dispuse de autorități, dar la unele dintre acestea, s-au descoperit și nereguli: gradul maxim de ocupare, stabilit de normele de combatere a COVID-19, era cu mult depășit, iar fumatul în corturile acoperite, de tip igloo, devenise o practică. Am dat dispoziții Poliției Locale să intensifice controalele în această perioadă, pentru a ne asigura că toți patronii cluburilor din acest parc au înțeles că în Sectorul 1 nimeni nu este mai presus de lege”, a conchis Clotilde Armand.

Sursa foto: Clotilde Armand/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri