Plaja din Mamaia, lărgită în vara acestui an, a stârnit o serie de nemulțumiri venite din partea turiștilor și a patronilor locali. Stațiunea Mamaia din Constanța a beneficiat, sezonul trecut de o suprafață de plajă nouă de peste 50 ha. Cu toate acestea, turiștii s-au arătat extrem de nemulțumiți de noile condiții create. La fața locului, situația s-a schimbat acum, iar plaja începe să se îngusteze pentru că este înghițită tot mai mult de apă.

Ce se întâmplă cu Plaja din Mamaia

Plaja celebră care a fost mărul discordiei între autorități și turiști aproape întreaga vara începe să se îngusteze. Acest fenomen are loc prin prisma valurilor care „înghit” nisipul, spun specialiștii. Până acum, doi metri de plajă au fost luați de apă, iar în următorii trei-patru ani, experții estimează că plaja va fi mai îngustă cu 40 de metri, scrie Digi24.

plaja largita mamaiaSursa foto: captură video / YouTube

Marea își creează profilul de stabilitate, profilul de echilibru natural la care ne așteptăm, prin această modalitate: se observă acum un fenomen cliffing, arată ca o mică faleză, datorită acțiunii valurilor, care va progresa în timp tocmai pentru a compensa diferența de volum din zona submersă. În zona de îmbăiere, turiștii vor regăsi o progresie mult mai lină decât a fost anterior.

Nicușor Buzgaru, manager de proiect ABADL

Ce nemulțumiri aveau oamenii vara trecută, privind Plaja din Mamaia

Oamenii spuneau în sezonul estiva că nisipul nu mai este la fel de fin ca altădată, sezlongurile sunt mult prea îndepărtate de apă în contextul în care plaja e prea lungă, iar odată ajuns în apă, aceasta este foarte adâncă, ceea ce crește considerabil pericolul de înec.

De la intrarea pe faleza din Mamaia, nu se mai vedea apa mării, ci doar o întindere mare de nisip, despre care turiștii spuneau că nu mai este fin ca altădată.

Proiectul de lărgire a plajei din Mamaia a fost cofinanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, are o valoare de 3,8 miliarde de lei.

Sursa foto: Facebook/ Apele Romane Dobrogea-Litoral

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri