Protestul simpatizanților AUR, început în această dimineață, care se desfășoară în fața Palatului Parlamentului, a luat amploare. Manifestanții nu doar că au blocat circulația pe strada din fața Parlamentului, dar au și intrat în curtea instituției și au vandalizat câteva autoturisme din parcare, potrivit informațiilor prezentate în timp real de către Digi24.

Un deputat liberal a transmis pentru sursa citată că membrii AUR din Parlament au adoptat un comportament inadecvat și au recurs la diverse metode prin care încearcă să convingă ceilalți colegi deputați și senatori să nu voteze legea certificatului verde.

„Mașinile din parcarea Parlamentului au fost vandalizate. Și în parlament e un circ, făcut de cei de la AUR. Eu cred că fiecare parlamentar ar trebui să fie controlat începând de mâine. Eu cred că o singură scânteie ar putea da foc întregii săli din Parlament. Asemenea manifestări eu nu am văzut decât în arenele unde se practică sporturile. Domnul Simion a spus că ne scuipă la un moment dat dacă votăm certificatul verde. S-a lăsat cu injurii. Nu cred că pentru acest tip de libertate eu murit oamenii la 1989”, a precizat Gigel Știrbu, deputat PNL.

Audierile pentru bugetul de stat pe 2022, blocate în Parlament

Deocamdată nu a fost folosită forța de către forțele de ordine, deși mai mulți protestatari au pătruns în curtea insituției, după ce au sărit gardurile. Mai mult, gardurile trasate de jandarmi au fost distruse de către manifestanții care sunt în număr de aproximativ 1.500, potrivit Digi24.

Din interior, deputații din senatorii sunt îngrijorați că sunt blocați în Parlament pentru că SPP a blocat toate intrările și ieșire din instituție. Mai mult, cel mai importanat de subliniat este faptul că mai multe ședințe din plen (inclusiv audierile pentru bugetul de stat pe 2022 care au loc azi) sunt acum blocate de manifestațiile care se desfășoară și în interiorul Palatului Parlamentului, după cum se poate vedea în imaginile video de mai jos, transmite pe Facebook de către George Simion și de către AUR.

Reamintim că numeroşi susţinători şi parlamentari AUR protestează ăncepând cu marţi dimineaţă, în faţa Palatului Parlamentului, împotriva certificatului verde COVID şi a restricţiilor impuse în contextul pandemiei.

Sursa foto: Facebook / AUR

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri