Proiectul #BINEintensiv al Asociației Marinuș Gălbenuș, susținut de Asociația Zi de BINE, a demarat în forță la începutul lunii decembrie. În mai puțin de o lună au fost achiziționate cinci unități de terapie intensivă pentru acasă și distribuite către cinci familii în care se află copii cu afecțiuni oncologice sau alte boli grave care au nevoie de sprijin în aceste momente dificile. În plus, datorită numărului mare de donatori și a bugetului care a depășit așteptările, Asociația Zi de Bine a contribuit și la achiziționarea unei dube cu care au fost transportate unitățile.

Proiectul BINEintensiv a avut două componente majore, achiziționarea echipamentelor și aparatura medicală necesară pentru îngrijirea la domiciliu a unui copil grav bolnav, respectiv componenta umană, de la asistență medicală, sprijin educațional pentru copiii care nu mai pot merge la școală până la sprijin psihologic pentru copii, dar și pentru părinți. Copiii au nevoie de îngrijire specială la domiciliu după și între spitalizări deoarece au o capacitate limitată de deplasare și prezintă un nivel ridicat de dependență.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului BINEintensiv, de aproximativ 40.000 de euro, a fost oferit de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank.

„Am reușit într-un timp record să achiziționăm toate cele cinci unități de terapie și chiar să contribuim la achiziția Gălbenușei, dubița cu care Mirel și Simona reușesc să ajungă la beneficiarii proiectului #BineIntensiv înainte de Crăciun. În luna cadourilor ne-am dorit să mai facem ceva, să propunem oamenilor să ne scrie despre prieteni, cunoscuți sau vecini care au nevoie de o mână de ajutor în pragul sărbătorilor și așa am adunat 31 de cazuri sociale care au nevoie să fie văzute și auzite. De la construirea unei sobe, la căruța cu lemne, de la ochelari de vedere sau ghete pentru antrenament, brad de Crăciun sau fotoliu rulant, am sprijinit 31 de familii pentru care sărbătorile vor fi mai frumoase”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Cât costă un kit de terapie intensivă

Un kit de terapie intensivă pentru acasă a costat aproximativ 6.500 de euro și include următoarele:

  • un pat de terapie,
  • scaun rulant pliabil,
  • saltea antiescare,
  • concentrator oxigen portabil,
  • saltea antidecubit,
  • monitor funcții vitale,
  • aparat aspirare căi respiratorii superioare,
  • aparat aerosoli,
  • un kit de îmbăiere la pat.

Fiecare unitate de terapie intensivă pentru acasă va rămâne la domiciliul familiei atât cât va fi nevoie de el, urmând ca apoi să ajungă la un alt copil.

Tot în luna decembrie, Asociația Zi de BINE a mai lansat un proiect inedit, Fiecare Zi e Zi de BINE, în cadrul căruia sunt susținute 31 de cazuri sociale la care oamenii au fost invitați să devină voluntari. Deși bugetul propus pentru fiecare proiect era de 1.000 lei, spre surpriza organizatorilor, bugetul total a ajuns deja la peste 50.000 de lei. Sumele adunate suplimentar vor fi redistribuite către cazurile mai grave.

În 2021 Asociația Zi de Bine a implementat proiecte în valoare de aproape 600.000 de euro, 12 din cele 14 cauze fiind susținute de Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank. Proiectele au fost realizate în domenii precum educație, sănătate, incluziune socială și drepturile copilului.

Sursa foto: Aditya Romasa/ Unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri