Patriarhul Daniel a precizat că a fost finalizat proiectul pentru ridicarea unei biserici ortodoxe în Dubai, pentru comunitatea românească din regiune. Anunțul a fost făcut de acesta la finalul slujbei de Crăciun, oficiată la Catedrala Patriarhală.

”Sperăm să avem şi noi în viitor ocazia de a primi un teren, pentru o biserică şi un centru cultural, după cum este tradiţia. Şeicul şi primul ministru al acestui stat Dubai este un om cultivat, un om cu studii în Occident, şi a oferit mai multor comunităţi teren, concesionat doar pentru anumite perioade de timp, ca să fie construit un lăcaş de cult şi un centru cultural pentru a se întâlni oamenii după slujbă”, a declarat Preafericitul Daniel.

Patriarhul a precizat că românii din Dubai nu au acces la o biserică a lor, ci merg la un lăcaș care aparține de Patriarhia Antiohiei, unde merg mai multe comunități și religii.

”Noi am făcut deja proiectul pentru biserică. Trebuia să îl prezentăm odată cu cererea pentru teren. Şi am făcut o biserică, ortodoxă românească, dar adaptată la contextul de acolo. Nu are turle prea înalte. Mai joase, dar frumoase, e o biserică, aşa, odihnitoare, primitoare. Şi, sigur, în apropiere un centru cultural. Câţiva arhitecţi de aici din Bucureşti, care au mai fost prin Dubai, ne-au făcut proiectul, încât sperăm să fie acceptat”, a explicat Patriarhul Daniel.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri