Libris donează în cadrul ediției a treia a proiectului CarteTeca 7.890 de cărți. În urma concursului desfășurat la sfârșitul anului trecut, prin care librăria online oferă unităților de învățământ oportunitatea de a câștiga cărți pentru biblioteca proprie, volumele donate au ajuns la 41.537 elevi, din 80 de unități de învățământ din toată țara.

Prin proiectul CarteTeca inițiat în 2019 în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii și prin generozitatea cititorilor care aleg să doneze șanse la finalul fiecărei comenzi, Libris.ro și-a propus ca în 5 ani să doteze peste 350 de unități de învățământ din România cu volume actuale, care să îi atragă pe copii și adolescenți către lectură.

Astfel, ediția a treia a adus 80 de premii în valoare de 200.000 lei. Valoarea totală a fondului de carte alocat în cele 3 ediții se ridică la 378.000 lei. Jumătate din sumă provine din donațiile cititorilor de pe Libris.ro, iar cealaltă jumătate vine ca sponsorizare din partea Libris.

149 de biblioteci au fost dotate în total de la lansarea proiectului, numărul câștigătorilor și al volumelor donate crescând de la an la an. Dacă în 2019 au fost donate 992 de cărți, iar la ediția a doua aproape 6.000 de cărți, în cadrul ediției CarteTeca 2021, 7.890 de volume donate au ajuns în 80 de biblioteci școlare.

În fiecare an, cea mai dificilă misiune este alegerea unităților de învățământ către care vor pleca donațiile noastre. În spatele fiecărei aplicații există o nevoie reală, prin urmare selecția beneficiarilor nu este ușoară. Acesta este și motivul pentru care, ediție după ediție, ne propunem să ajungem la cât mai mulți copii, prin intermediul bibliotecilor școlare.

Laura Țeposu - CEO Libris.ro

Educația înseamnă putere și capacitatea de a sparge cercul vicios al sărăciei. Mai mult, cunoașterea, exersarea imaginației, abilitatea de a pune lucrurile în context sunt resurse necesare unui copil. De aceea accesul la cărți, cititul, exercițiul lecturii trebuie susținute.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România

CarteTeca se adresează atât unităților de învățământ care dispun de o bibliotecă, unde se va îmbogăți stocul de carte cu titluri actuale, dar și celor care nu au încă o bibliotecă funcțională, însă în care există interes pentru lectură.

Mesajele primite de la aplicanți în cadrul acestei ediții completează imaginea adusă de statistici și informațiile oferite de participanți la edițiile anterioare, precum:

  • numărul volumelor deținute de o bibliotecă școlară de cele mai multe ori nu reflectă oferta de carte accesibilă copiilor. Deși sunt situații în care o bibliotecă școlară poate număra mii de volume, în multe cazuri, acestea sunt cărți foarte vechi, uzate, care nu sunt casate doar pentru a mai păstra biblioteca în viață;
  • mulți elevi nu dețin o bibliotecă acasă, iar achiziția chiar și a unei cărți pe an nu poate fi susținută financiar de familie;
  • în multe unități de învățământ, bugetul (acolo unde el există) alocat împrospătării fondului de carte nu este suficient pentru a acoperi nevoia, iar în anumite cazuri ultima achiziție de carte a avut loc în urmă cu mai bine de 10 ani.

Cele mai dorite titluri

Topul titlurilor dorite de aplicanți este dominat de ”Matilda” (Roald Dahl), urmată de ”Harry Potter” (J.K. Rowling), și de ”Minunea” (R.J. Palacio), în timp ce ”Harry Potter”, ”Jurnalul unui puști” și ”Cronicile Narnia” sunt titlurile cele mai dorite de elevi.

Există bineînțeles o nevoie și pe partea de bibliografie școlară, însă titlurile menționate mai sus sunt cele care aduc cea mai mare bucurie copiilor și sunt cele mai râvnite de bibliotecari și profesori, întrucât cu ajutorul unor astfel de volume, personalul didactic poate insufla elevilor dragostea pentru lectură.

Afacere 100% românească, Libris a intrat pe piața de carte în 1991, cu librăria Șt. O. Iosif din Brașov. În 2009, apare Libris.ro care, în 12 ani de existență în online, a devenit nume de referință pe segmentul de librării, livrând comenzi către 1,6 milioane de clienți din întreaga lume.

De 32 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Peste 2.920.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.

Sursa foto: Libris.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri