24 Ianuarie 2022

Director STB: Unii angajați vor fi dați afară, alții vor fi sancționați diferit. Pe site-ul STB au apărut anunțuri de angajare



Deja se lucrează la analizarea persoanelor considerate răspunzătoare greva ilegală a STB iar unele vor fi date afară din compania de transporturi, potrivit lui Adrian Criț, directorul STB.

„Am declanșat cercetarea disciplinară. Se fac listele cu personalul care a încălcat contractul colectiv de muncă. Situația trebuie remediată rapid. Contractul colectiv de muncă este foarte ferm. Cine nu este prezent la locul de muncă și nu-și desfășoară activitatea va avea contractul desfăcut”, a declarat directorul STB.

„În funcție de situația care ni se va furniza din autobaze, care va fi coroborată cu situația pe care o avem în momentul de față în format electronic. Noi am lucrat zilele astea, o parte din conducere, patru-cinci persoane, au lucrat. Am identificat cine a fost programat pentru efectuarea prestației. Avem listele. Acele liste trebuie asumate de șefii de unități”, a mai spus acesta.

„Este vorba de mii de angajați. Nu spun că o să plece toți. Va fi o comisie de analiză. Rolul nostru este să oferim din nou serviciile de transport bucureștenilor. Sunt decizii ferme care trebuie luate în momente de criză”.

Pe site-ul STB există rubrica Angajări , a mai spus Adrian Criț, afirmând care sunt condițiile pentru a putea fi încadrat în instituție.

„Salariile din STB sunt motivante. Vom fi mai duri cu personalul STB dacă s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Atâta timp cât cei care protestează în momentul de față nu își reiau atribuțiile este clar că li se va desface contractul individual de muncă”, a mai spus Adrian Criț.

Greva angajaților STB a început de joi, 20.01.2022 și muncitorii companiei care asigură transportul public de suprafață din București nu s-au întors la muncă deși Tribunalul București a decis, încă din prima zi de grevă, că aceasta este ilegală și că trebuie încheiată pe loc.

Știre în curs de actualizare.



Citeste si