Aproape 40 de nave de croazieră maritime și fluviale și-au anunțat sosirea în Portul Constanța în anul 2022, până acum, conform unui Comunicat al administrației Port Constanța. Corina Martin, preşedintele de onoare al Asociaţiei Patronale RESTO Constanţa şi fost preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), a precizat că este posibil ca tensionările din zonă să genereze anularea navelor de croazieră.

Serenissima, navă maritimă de croazieră, va ajunge la Constanța la în data de 24 aprilie. Ultimul vas care este programat să ajungă în Portul Constanța, în data de 4 noiembrie, este MS Satoshi, tot o navă maritimă. Din totalul celor 39 de nave care vor avea escale în acest sezon în Portul Constanța, șapte sunt fluviale. Prima navă fluvială care va ajunge în Dana Pasageri a Portului Constanța va fi River Adagio. De altfel, aceasta are programate, în total, patru sosiri la Constanța.

”Cu toate acestea, opinia mea este că multe din aceste sosiri vor fi, din păcate, anulate, în urma tensionării situației geopolitice în bazinul Mării Negre. O situație care ne afectează major, inclusiv din perspectiva în care Portul Constanța ar fi avut șansa să primească, din nou, în 2022, nave de croazieră, după ce ultimii doi ani ne-au afectat serios din acest punct de vedere”, a scris Martin, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Martin precizează că este necesară aderararea Companiei naționale care administrează Portul Constanța la Organizația de Management de Destinație Constanța-Mamaia, care se află în stadiu de înființare și să contribuie cu mult mai mult decât a făcut-o până acum la dezvoltarea acestui produs turistic pentru Constanța.

”Reamintesc că fiecare asemenea navă de pasageri aduce mii de turiști străini la Constanța, care devine astfel poarta de intrare în România, iar aceste mii de turiști consumă, în cele cateva ore de escală, servicii turistice ale județului Constanța”, a conchis aceasta.

Sursa foto: Corina Martin/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri