Stațiile de autobuz din Capitală vor deveni și puncte de orientare către locurile principale ale orașului, prin dotarea cu hărți și indicatoare de direcție, potrivit unei postări publicate pe pagina de Facebook a viceprimarului Municipiului București, Ștefan Bujduveanu.

Afijașele puse la dispoziție mai nou în stațiile STB vor ajuta călătorii să afle informații despre traseu precum și despre legăturile cu alte linii de transport public.

„Stațiile de autobuz sunt şi puncte de orientare. Începând de azi Majoritatea stațiilor de autobuz şi troleibuz din Bucureşti au început să fie dotate cu hărți de orientare. Până în prezent s-au montat 76 şi continuăm”, a scris Bujduveanu.

„Hărțile scot în evidenţă locația stației şi oferă informații legate de traseu, precum şi informaţii despre eventualele legături utile cu alte linii de transport public. Toate stațiile de autobuz vor fi dotate cu astfel de hărți de informare în curând!”, a mai spus acesta.

Comentariile nu au întârziat să apară, atât unele apreciative, cât și altele critice la adresa serviciilor de transport public sau la adresa comportamentului unora dintre cei care folosesc aceste mijloace.

„Super! Pentru oamenii mai în vârstă este un instrument foarte util!”, a scris o internaută. Altcineva a întrebat reproșativ „Peroanele pe linia 41 când le finalizați? Sunt un dezastru iar cele modernizate nu au refugii”.

„În maximum jumătate de an adolescenții cool alături de magnificii artiști neînțeleși ai grafitti-ului (da, ăia de mâzgălesc orice le pică în cale) precum și alte specimene de cetățeni civilizați vor avea o deosebită grijă de aceste hărți”, a comentat un alt utilizator Facebook.

Bucureștenii au fost nevoiți recent să folosească taxiurile sau alte servicii de transport privat precum Bolt zile la rând după ce angajații STB au ținut o grevă care a fost declarată ilegală din prima zi de către Tribunalul București, dar care nu a fost încheiată decât după ce STB a anunțat că începe noi angajări și că îi va da afară pe cei care continuă.

Sursa foto: Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri