Deși multă lume este de părere că a scădea costurile facturilor la energie este ceva imposibil, sau foarte greu de obținut, un expert în energie contrazice această părere.

Astfel, Sunny Solanski, expert în energie la compania British Gas, a dezvăluit micile schimbări pe care le poate face fiecare în locuința sa pentru a reduce costurile, transmite The Sun.

"Este surprinzător cât de mult te pot ajuta numai câteva ajustări minimale", a declarat acesta, oferind în același timp și câteva sfaturi concrete.

1. Începe cu caloriferele
Asigură-te că în locuința ta caloriferele funcționează la parametrii normali, în special atunci când observi anumite zone reci în partea lor superioară. Tocmai din acest motiv ar trebui să aerisim caloriferele în mod regulat, scurgând apa din ele, în așa fel încât aerul dinăuntru să poată fi scos în exterior.

2. Blochează sursele de frig
Este de asemenea foarte important să obturezi acele zone din locuință prin care frigul poate pătrunde, cum ar fi ferestrele izolate necorăspunzător, sau chiar crăpăturile din anumite locuri. Expertul britanic recomandă metode aflate la îndemâna oricui de a izola aceste spații prin care poate intra frigul, cum ar fi benzile izolatoare sau chiar materiale compacte de tipul păturilor sau draperiilor.

3. Controlează boilerul în mod regulat
Controalele periodice de mentenanță ale boierului te pot scuti de multe neplăceri, asigurându-te în același timp că acesta funcționează pe cât de eficient ar trebui ca să încălzească locuința. Deși boilerele au, de cele mai multe ori, termene de garanție de câțiva ani, astfel de controale periodice pot preveni diverse probleme care pot apărea în mod inerent.

4. Închide sursele de consum
Concret, aici specialistul britanic se referă la terminale precum televizorul, computerul și sistemul audio. Majoritatea experților arată că acestea încetează să mai consume energie numai în momentul în care sunt închise complet.

5. Curăță bucătăria
Oricât ar părea de ciudat acest sfat, bucătăria este locul în care se consumă cea mai multă energie într-un apartament. Prin urmare, activități precum dezghețarea frigiderului și curățarea filtrelor diverselor electrocasnice te vor asigura că acestea funcționează la parametri optimi și nu consumă mai multă energie decât este cazul.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri