Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat introducerea de la mijlocul lunii februarie a biletelor unice pentru cei care călătoresc cu STB, Metrorex și trenul expres care leagă Aeroportul din Otopeni și Gara de Nord.

„În urma discuțiilor dintre Primăria Capitalei prin ADI Transport Public București Ilfov, Ministerul Transporturilor și Metrorex, din 15 februarie vom avea bilete și abonamente care integrează linia de tren Gara de Nord – Otopeni cu metroul și cu transportul public de suprafață. Este un pas mic în conceptul trenului metropolitan, ca parte a transportului public din zona București – Ilfov. Urmează integrarea tarifară a liniei de tren București – Ploiești până la limita județului Ilfov”, a anunțat edilul pe pagina sa de Facebook.

Totodată, primarul a mai spus că bucureștenii sau ilfovenii care fac naveta zilnică spre sau dinspre Mogoșoaia și Otopeni (inclusiv angajații Aeroportului Otopeni) vor avea la dispoziție abonamente de o lună, șase luni sau un an, cu care vor putea folosi trenul Gara de Nord – Otopeni, metroul și transportul public de suprafață.

De asemenea, turiștii care ajung în Aeroportul Otopeni vor avea la dispoziție un bilet unic de 20 de lei pe zi sau un bilet de 40 de lei pentru trei zile, care le oferă acces complet la transportul public de suprafață, metrou și tren de la Gara de Nord la Otopeni.

”Integrarea tarifară a transportului public e un lucru firesc, care există deja în majoritatea zonelor metropolitane ale capitalelor europene. Reamintesc că anul trecut am introdus în București biletul unic STB – Metrorex și abonamentele comune STB – Metrorex, pentru oricine dorește să folosească ambele modalități de transport public din Capitală”, a mai scris Nicușor Dan.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri