Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a continuat controalele în Complexul Dragonul Roşu, pentru a verifica respectarea prevederilor legii în domeniu în cel mai important punct de vânzare angro din România, aplicând 14 amenzi contravenţionale, în valoare de 76.000 de lei.

Verificările au avut loc în prima săptămână a lunii februarie. În urma controalelor realizate la 20 de operatori economici, au fost aplicate, până în acest moment, 14 amenzi contravenţionale, în valoare de 76.000 de lei şi au fost sigilate spaţii întregi de depozitare şi vânzare unde se comercializau articole de îmbrăcăminte, electronice şi electrocasnice, papetărie, care nu prezentau etichete sau elemente de identificare-caracterizare în limba română şi care purtau elemente şi simboluri grafice sau denumiri specifice unor mărci internaţionale consacrate. De asemenea, unii operatori economici comercializau produse fără a avea autorizaţie de funcţionare, scrie Agerpres.

Totodată, au fost retrase de la comercializare produse neconforme în valoare de peste 100.000 de lei.

Comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au solicitat verificări suplimentare ale reprezentanţilor Secţiei de Investigare a Crimei Economice (SICE) Ilfov, dat fiind existenţa în standuri a unor produse posibil contrafăcute. Ulterior acestor cercetări, operatorii economici vor avea posibilitatea să probeze cu documente faptul că produsele sunt conforme sau, acolo unde au fost descoperite produse de marcă falsificate, investigaţia să fie continuată de poliţiştii de la SICE, se mai arată în comunicat.

"Sfântul Gheorghe se luptă cu balaurul, noi ne luptăm cu Dragonul, până când din roşu îl albim! Problema mare este că dragonul, spre deosebire de balaur, are câteva mii de capete. Toate trebuie pieptănate, aranjate şi învăţate să respecte legea! Indiferent de câte resurse va fi nevoie, vom curăţa până la urmă această sursă de mărfuri, de cele mai multe ori necorespunzătoare! Tortura picături chinezeşti continuă!", a afirmat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Operaţiunea "Picătura chinezească", iniţiată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, va continua până când, în Complexul Dragonul Roşu, prevederile legii vor fi respectate permanent în timpul actului comercial, dau asigurări reprezentanţii ANPC.

Sursa foto: Dragonul Roșu/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri