Podul Victoriei de lângă Curtea de Apel București, situat practic chiar în centrul Capitalei se află în pericol de surpare. Respectivul pod nu a mai fost renovat de mai bine de 30 de ani, iar acum a ajuns un adevărat pericol pentru trecători.

UPDATE 18:34 - Apele Române au transmis, printr-o postare pe pagina de Facebook că nu există pericol de surpare a malurilor Dâmboviței.

„Echipele Apelor Române mențin situația sub control. Inflitrațiile au fost limitate și eroziunea taluzului din zona canalului amenajat al Dâmboviței este stopată în acest moment prin montarea unui batardou (dig) din panouri mobile din aluminiu la bieful Mărășești în zona Operetă.

Intervenția s-a realizat de către echipele Apelor Române- Apele Române Argeș-Vedea- Sistemul de Gospodărire a Apelor Ilfov- București și cele de la Apa Nova București.

Situația va reveni la normal la sfârșitul lunii martie odată cu finalizarea lucrărilor de reparații din zona Operetă. Acestea vor permite ridicarea nivelului apei în bieful Mărășești”, a anunțat compania.

Știrea inițială

Cuva de apă de sub Dâmbovița este foarte puternic afectată de infiltrații. Mai mulți reprezentanți de la Apele Române și de la Apa Nova au format o comisie ce a solicitat Prefecturii municipiului București să evalueze situația ca fiind una de urgență.

Practic, apa de la suprafață se scurgea în interior prin patru puncte de infiltrare. Cantitatea de apă era în jur de 1 m cub pe secundă. În momentul de față, este stopată, fiindcă altfel fenomenul erozional ar fi continuat”, a explicat Sorin Rîndașu, director al Departamentului pentru Situații de Urgență de la compania „Apele Române”, potrivit Digi24.

Pentru a se depista starea sistemului de drenaj sunt necesare lucrări suplimentare. Până atunci, vor fi restricții de circulație în zona respectivă, nivelurile în biefurile de pe Dâmbovița în aval de Grozăvești vor fi scăzute pentru zona Operetă-Unirii, a mai consemnat sursa citată.

Practic, va trebui să golim din nou complet biefurile. Estimările inițiale sunt la 120.000 de lei”, a precizat Sorin Rîndașu.

Sursa foto: Facebook / Vlad Eftenie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri