Teama de escaladarea conflictului ucrainean și de implicarea României în război creează fundalul potrivit pentru răspândirea de știri false. Ministerul Apărării Naționale a demontat un fake-news care circula pe rețelele sociale, potrivit căruia românii sunt chemați la arme.

”Încă un fals grosolan ne-a fost semnalat de o serie de cetățeni din județul Dâmbovița. Documentul din imagine, fals de la un capăt la altul, se pretinde a fi un așa-zis ordin de chemare la mobilizare emis de Centrul Militar Județean Dâmbovița. Nimic din ceea ce se poate citi în acest document nu corespunde realității. Am sesizat autoritățile competente pentru investigarea acestui fals, creat cu intenția evidentă de a manipula și crea panică”, menționează MApN, pe pagina sa de Facebook.

Sursa Foto: MAN/ Facebook

În schimb, Guvernul român a luat decizia de a închide spațiul aerian pentru avioanele care aparțin companiilor aeriene din Rusia.

România a început procedurile de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum şi a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia Rusă", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

În acest moment, majoritatea statelor din Europa Centrală și de Est și-au închis spațiul aerian pentru avioanele ruse.

De asemenea, România urmează să înceapă procedurile de retragere din Banca Internaţională de Investiţii.

Sursa foto: Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri