Pe 2 martie 2022, un elicopter IAR 330-Puma care a decolat, în jurul orei 20:21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR a pierdut legătura radio cu turnul de control şi a dispărut de pe radar în jurul orei 20,44, conform MApN. Aparatul s-a prăbuşit şi toţi cei cinci membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa, potrivit purtătorului de cuvânt al MApN, Constantin Spînu.

Ce istorie are România cu privire la elicopterele militare implicate în accidente. Ce s-a întâmplat înainte căderii aeronavei Mig 21 LanceR și a elicopterului IAR 330-Puma

21 noiembrie 2014

Un elicopter militar IAR-330 PUMA aparţinând Ministerului Apărării Naţionale s-a prăbuşit în apropierea municipiului Mediaş, între localităţile Stejărişu şi Mălâncrav, în nordul judeţului Sibiu. Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi. Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu, scrie Agerpres.

7 martie 2013

Doi militari şi-au pierdut viaţa, iar alţi trei au fost răniţi, după ce elicopterul IAR 330 PUMA SOCAT în care se aflau s-a prăbuşit în apropierea localităţii Bereşti-Bistriţa, în timpul executării unui zbor în formaţie. Elicopterul aparţinea Flotilei 95 a Forţelor Aeriene Române.

Citește și: Ministrul român al Apărării, după incidentul în care s-a prăbușit un elicopter: Astăzi este o zi tristă pentru familia Armatei Române

5 iulie 2012

Un elicopter tip IAR-316 aparţinând Şcolii de aplicaţie pentru Forţele Aeriene "Aurel Vlaicu" Boboc, cu patru persoane la bord, s-a prăbuşit în zona Joiţa, comuna Ziduri, din judeţul Buzău, la 10 kilometri de drumul naţional 2. Toate cele patru persoane aflate la bord au murit după ce aparatul militar de antrenament s-a prăbuşit într-un lan de porumb.

26 iulie 2010

Un elicopter israelian de transport tip CH-53, care participa la exerciţiul comun aerian româno-israelian Blue Sky 2010, s-a prăbuşit în localitatea Fundata, judeţul Braşov. Potrivit specialiştilor, aparatul s-a izbit frontal de un perete stâncos, probabil din cauza ceţii foarte dense. La bordul aparatului de zbor se aflau şase militari israelieni şi unul român, iar Ministerul Apărării a anunţat că nu există supravieţuitori.

19 iunie 2008 - Un elicopter de tip IAR-316B Alouette al SRI a aterizat de urgenţă şi a fost cuprins de flăcări la baza Grădiştea, în judeţul Giurgiu. La bordul elicopterului se aflau doi membri ai echipajului şi un luptător antitero. Elicopterul executa un exerciţiu de pregătire. Aterizarea forţată a fost cauzată de o defecţiune tehnică. Elicopterul a fost avariat în totalitate, după ce a fost cuprins de flăcări.

7 noiembrie 2007

Un accident aviatic s-a produs la 7 noiembrie 2007 în localitatea argeşeană Ungheni, soldându-se cu trei militari morţi. În accident a fost implicat un elicopter militar IAR 330 Puma Socat care decolase de la Baza 90 Otopeni şi efectua un zbor de antrenament pe timp de noapte, fără muniţie la bord.

24 octombrie 2006

Un accident aviatic s-a produs în Argeş, în timpul unui zbor de antrenament efectuat de un elicopter IAR 330 Puma de la Baza 90 Transport Aerian din Bucureşti. Elicopterul efectua un zbor de instrucţie şi nu avea armament sau muniţie la bord. Aparatul de zbor s-a prăbuşit în lacul de acumulare Goleşti din judeţul Argeş. Trei persoane şi-au pierdut viaţa.

17 august 2001

Un elicopter militar IAR 330 Puma Socat, aparţinând Bazei 61 Aeriene Titu, a fost grav avariat în timpul executării unui zbor de instrucţie în zona aeroportului Boteni. Cei trei membri ai echipajului au fost răniţi, a mai scris Agerpres.

Sursa foto: Facebook / MApN

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri