La centrala nuclearelectrică Zaporojie au fost repornite două unităţi, potrivit ultimelor informaţii pe care le avem de la colegii din Ucraina, iar în acest moment funcţionează trei unităţi, din cele șase de pe amplasament, a anunţat ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.

"Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), aflată în permanentă legătură cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), a anunţat deja că nivelurile radiaţiilor sunt normale. Aş dori să le transmit românilor că nu există motive de îngrijorare", a precizat acesta.

Centrala nucleară din Zaporojie, cea mai mare din Ucraina, a fost lovită de bombardamentele ruse.

Statele Unite au acuzat Rusia, la o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, că a provocat "o imensă ameninţare pentru întreaga Europă şi lume" prin atacul asupra centralei nucleare de la Zaporojie din Ucraina, o acuzaţie calificată de ambasadorul rus Vasili Nebenzia drept o "minciună", el afirmând că a fost o operaţiune ucraineană de sabotaj care să fie pusă pe seama Moscovei.

Rosemary DiCarlo, subsecretarul general al ONU pentru afaceri politice, a subliniat că "atacurile asupra siturilor nucleare sunt contrare dreptului internaţional umanitar".

La rândul său, Rafael Grossi, directorul general al AIEA (Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică), vorbind prin legătură video în direct din avion în drum spre Teheran, a subliniat "importanţa" celor cincisprezece reactoare nucleare situate în Ucraina.

El a repetat că este gata să plece în Ucraina în legătură cu siturile nucleare şi a precizat că a făcut cererea Ucrainei şi Rusiei, care o "studiază". Această misiune a AIEA s-ar limita la "siguranţa" siturilor, fără intervenţie politică, a susţinut Grossi.

Sursa foto: Virgil Popescu/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri