Autoritățile din România au creat o aplicație special desemnată pentru a indica rutele pe care se întind coridoarele verzi pe care Ucraina le-a stabilit în urma unor negocieri trecute cu Rusia. În aplicație sunt prezentate coridoarele umanitare de tranzit recomandate cetățenilor ucraineni de pe teritoriul României.

Aplicația poate fi accestă AICI -> https://cestrin.maps.arcgis.com

„De astăzi punem la dispoziția celor interesați o aplicație prin care sunt prezentate coridoarele verzi de tranzit pe teritoriul României, pentru persoanele refugiate din Ucraina.

Datele sunt furnizate în limba română, engleză și ucraineană, pentru modurile de transport feroviar, rutier și aerian.

Prin această aplicație persoanele refugiate care vor să tranziteze România pot alege cele mai eficiente rute.

Aplicația a fost dezvoltată de CESTRIN, unitatea aflată în coordonarea Ministerului Transporturilor, în colaborare cu Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției și Inspectoratul General al Poliției, a anunțat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Urmărește AICI un LIVE UPDATE | Război în Ucraina. Cele mai importante evenimente din ziua 18

Câți cetățeni ucraineni au tranzitat până acum România

Pe 12 martie, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 75.902 de persoane, dintre care 16.676 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 2 % faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 7.203 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 8,7%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 7.789 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 2,6 %).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 12.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 397.542 cetăţeni ucraineni, arată datele furnizate de Poliția de Frontieră.

Sursa foto: captură foto / cestrin.maps.arcgis.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri