Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru zbor neautorizat după ce au fost sesizaţi de un bărbat din comuna Dumitra, judeţul Bistriţa-Năsăud, că a găsit, în apropierea locuinţei, un aparat de zbor, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Potrivit sursei citate, este vorba despre "un aparat de zbor de mici dimensiuni, fără pilot, tip aeromodel", conform Agerpres.ro.

"În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 423 Cod Penal (zborul neautorizat), urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă", a transmis Poliţia.

Comuna Dumitra este situată la circa 12 kilometri de municipiul Bistriţa, de-a lungul DN17C, spre oraşul Năsăud.

Un alt incident care a implicat prăbușirea unei drone a avut loc săptămâna trecută în capitala Croației, Zagreb, unde s-a prăbușit o dronă militară venită de pe teritoriul Ucrainei. Premierul croat a reacționat în urma acestui incident, criticând reacția NATO.

"Este evident că reacţia nu a fost bună, nici estimarea nivelului pericolului, nici comunicarea cu celelalte ţări de manieră promptă şi rapidă (...) Este vorba despre un incident care nu trebuie să se repete", a declarat şeful guvernului croat, Andrej Plenkovic, cu prilejul vizitei la locul căderii dronei, conform Agerpres.ro.

"Este un test care trebuie să ne permită tuturor să învăţăm mult şi să reacţionăm mult mai bine", a adăugat el.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri