Pe piață există o multitudine de modele de motocoase potrivite pentru activitățile din grădină. Alegerea unui model potrivit poate fi destul de dificilă mai ales că sunt numeroase oferte cu numeroase avantaje.

Motocoasa este folosită pentru a tăia iarba, pentru îngrijirea spațiilor verzi, tăierea buruienilor sau alte plante decorative. De ținut cont că motocoasa nu are același rol ca și mașina de tuns iarba. E bine ca în vederea alegerii unei motocoase, să urmărești principalii factori care te impactează în mod direct:

Prețul de achiziție

Prețul este unul din cei mai importanți factori la achiziționarea produselor pentru grădinărit. Prețurile pentru o motocoasă pot varia foarte mult în funcție de marcă, putere, capacitate și alte opțiuni de dotare. La motocoase, e indicat să alegi un model potrivit pentru bugetul tău dar să nu urmărești cel mai mic preț deoarece acesta nu îți va lăsa ca opțiuni decât modele de calitate inferioară cu care nu îți poți face treaba eficient și rapid.

Tipul de alimentare

În funcție de tipul de alimentare ales, ai la dispoziție mai multe tipuri de motocositoare:

  • Motocoase pe benzină – ce sunt acționate de un motor care se alimentează cu benzină. Acestea se folosesc, de regulă, în grădini mai mici sau medii. Au o putere de funcționare superioară față de alte tipuri de alimentare. Dezavantajul principal este atenția suplimentară la întreținere și îngrijirea componentelor de bază, dar și zgomotul puternic.
  • Motocoase cu acumulatori – ce acționează cu ajutorul unor acumulatori cu o autonomie de până la 40-60 de minute, în funcție de model. Sunt potrivite pentru spații mai mici de întreținut și eficiente dacă nu vrei să te plimbi cu cablul după tine prin gradină. Timpul de încărcare poate varia de la 4 la 7 ore. Dezavantajele sunt puterea mică de funcționare și durata acesteia.
  • Motocoase electrice – ce funcționează pe bază de curent electric la fir. Acestea se conectează la o priză și sunt utilizate în curți mici, deoarece depinzi de firul de curent pentru alimentare. Prețul de achiziție e mai mic față de celelalte tipuri de alimentare, dar puterea de funcționare nu este mai mare decât la modelele pe benzină.

Tipul de putere a motorului

Puterea unei motocositoare este cea care face eficientă această unealtă în anumite situații. Trebuie să ții cont de modul în care o utilizezi pentru a alege o motocositoare eficientă și rapidă. Cu cât are o putere mai mare, cu atât va tăia mai eficient și uniform ierburi mari, groase, pe care de regulă nu le poți tăia cu o foarfecă sau alte scule. Pentru întreținerea unui gazon din fața curții sunt eficiente și modele de hobby, dar dacă vrei ceva profesionist, atunci ai nevoie de o motocositoare profesională.

Tipul de motor

Nu doar puterea motorului este cea care o face mai eficientă, ci și tipul de motor. Pe internet ai la dispoziție numeroase modele de motocoase din care poți alege modele cu mai multe tipuri de motor:

  • Motor în 2 timpi – sunt cele mai populare modele, ieftine dar nu foarte puternice. Sunt de regulă, motocoase pe benzină care emit multe noxe și au nevoie de atenție sporită la mentenanță.
  • Motor în 4 timpi – sunt modele cu o durată de funcționare mai mare, economice, dar și care necesită mai multă forță deoarece au greutate mai mare față de modelele clasice.
  • Motor electric – eficiență nu la fel de crescută ca și motoarele pe benzină, dar sunt mai silențioase. Costurile de achiziție sunt mai crescute față de motocoase clasice.

Funcțiile motocoasei

Probabil cel mai important lucru de care e bine să ții cont îl reprezintă funcțiile motocoasei pe care urmează să o cumperi. Aceasta trebuie să îți ofere acele funcții care te ajută să o folosești eficient, fără să depui mult efort și să aibă randament maxim. Printre cele mai importante funcții ale unei motocoase amintim:

  • Sistemul de siguranță – reprezintă sistemul necesar pentru protecția utilizatorului. Astfel scade riscul unei accidentări în timpul utilizării.
  • Trepte ajustabile de tăiere – sunt necesare pentru a regla puterea de tăiere în funcție de tipul plantei.
  • Sistem antivibrații – ajută la menținerea stabilității din timpul utilizării.

Mai sus sunt prezentați principalii factori pe care trebuie să îi ai în vedere pentru alegerea unei motocoase. Important este să te documentezi eficient și să găsești modelul potrivit cu care vei transforma grădina într-un loc special pentru tine și familia ta.

Sursa foto: micul-meserias.ro/ Zenity

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri