Fiecare nou an a venit cu diverse schimbări și surprize. Unele plăcute, altele mai neplăcute. Iată că în anul 2022 nu s-a schimbat un lucru - cel privitor la stresul cotidian. Oamenii sunt la fel de stresați și au un program la fel de încărcat, ceea ce cum știți cu toții probabil, afectează sănătatea. Astfel că trebuie alese unele activități recreative care să ne detașeze de probleme și de griji.

Stresul este o boală și pauzele pot fi terapia care să combată această boală. Cum nu este atât de simplu să nu mai fim stresați, indicat ar fi să găsim o activitate relaxantă, un hobby de ce nu. Orice formă de artă este terapie pentru suflet, iar pictura poate fi acea terapie care să ne elibereze mintea de lucrurile negative. Ba chiar mai mult, să le înlocuiască cu lucruri pozitive, frumoase.

Un peisaj care îți taie respirația poate fi startul unei picturi care spune o poveste

Pentru a fi fericit nu este nevoie de foarte multe lucruri în viață. Uneori este nevoie doar de o locație superbă care să fie sursă de inspirație și de câteva materiale de pictura esențiale. Doar aceste lucruri pot începe o frumoasă poveste pe care să o transmiți prin intermediul picturii.

Fiecare persoană este înzestrată cu o viață, pe care trebuie să o prețuim. Este important pe ce punem preț cel mai mult și pe ce ne axăm, pentru că sensul vieții ni-l creăm singuri. Precum vorba “dacă viața îți dă lămâi, fă o limonadă”, varianta pentru persoanele care simt presiunea taskurilor pe care le au de făcut este “dacă viața îți oferă stres, alege să transformi sentimentele negative în ceva productiv”.

Astfel că punctul de start poate fi o locație sau de ce nu o imaginație bogată și un set de accesorii pictura. Astfel spui stop stresului și dai start experienței de pictat.

Pensula și pânza sunt cele care dictează

Deseori avem nevoie atât de mult de o pauză încât nici nu ne dăm seama. Orele de odihnă nu au efectul scontat pentru că mintea este cea care a obosit. Pictura este acea formă de artă care poate exterioriza sentimente pe care nici nu știm că le avem. Poți să te lași purtat de pânză și de pensulă și uneori parcă pictezi involuntar, te descarci de stres și de probleme.

Hobby-urile sunt menite să ne facă viața mai frumoasă, așa că nu uita de micile bucurii ale vieții. Oprește-te din fuga zilnică din fiecare zi și vezi cum înflorește natura zi de zi, ascultă ciripitul păsărilor și pictează un tablou care să îți spună povestea.

Anul acesta poate fi momentul în care descoperi că sănătatea ta este mai importantă ca orice și alegi să te relaxezi pictând. Pictura este un domeniu care va veni mereu cu noi provocări, deci nu va fi timp să te plictisești. Descoperă noi tehnici, noi materiale de pictură și combinații diverse de culori ce pot fi regăsite la pictorulfericit.ro.

Sursa foto: pictorulfericit.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri