De la sarcini simple, cum ar fi prepararea ceaiului, până la eforturi mai complicate, cum ar fi prepararea risotto-ului sau prăjirea unei fripturi, plita este unul dintre cele mai importante aparate din orice bucătărie.

În multe case, plita este de fapt un aragaz care vine atașat cu un cuptor aflat sub el. Acestea sunt grozave și, în cea mai mare parte, vor îndeplini aceleași sarcini. Dar, ce se întâmplă dacă nu aveți nevoie de un cuptor sau dacă doriți să economisiți spațiu de depozitare în dulapurile de dedesubt? Aici vă poate ajuta o plită.

Fie că doriți să vă modernizați bucătăria sau pur și simplu doriți să aveți posibilitatea de a găti pe insula dvs. de bucătărie, găsirea celei mai bune plite pentru casa dvs. nu este o sarcină ușoară. Aveți o mulțime de opțiuni, mărci și modele de luat în considerare. Ghidul nostru de mai jos va prezenta câteva informațiile pe care trebuie să le cunoașteți în timpul cumpărăturilor, în speranța de a vă ajuta să luați cea mai bună decizie de cumpărare pentru situația dvs. particulară.

De ce ar trebui să luați în considerare o plită

Poate că vă gândiți să vă renovați bucătăria sau trebuie să înlocuiți brusc un aparat vechi, există multe beneficii în a alege o plită încorporată în locul unui aragaz. Iată o listă rapidă.

  • Opțiuni de design flexibile - Vă permite mai multe opțiuni de design, atât în ceea ce privește estetica, cât și confortul. Puteți amplasa plita Franke acolo unde are cel mai mult sens pentru dumneavoastră, cum ar fi pe o insulă de bucătărie.
  • Mai puțină căldură în bucătărie - Achiziționarea unei plite înseamnă că veți avea de-a face cu mai puțină căldură în zona dvs. imediată ori de câte ori folosiți în același timp aragazul și cuptorul.
  • Permite mai mult spațiu de depozitare - Spre deosebire de un aragaz, o plită încorporată nu vine deasupra unui cuptor. Acest lucru vă permite să vă păstrați spațiul din dulapul de dedesubt și să îl folosiți în scopuri de depozitare. Acesta este un loc excelent pentru a vă păstra oalele și tigăile, de exemplu.

Achiziționarea plitei separate vă va costa de obicei mai mult decât achiziționarea unui model combinat, dar beneficiile de a le păstra separate pot depăși costul suplimentar pentru mulți consumatori. Acest lucru depinde în întregime de stilul dvs. de viață specific, de spațiul din bucătărie și de buget.

Diferența dintre o plită și un aragaz

Aragazurile și plitele sunt foarte asemănătoare în natură, dar foarte diferite când vine vorba de design, formă și funcție. Pentru a vă ajuta să vă dați seama care dintre ele ar fi cea mai potrivită pentru dumneavoastră, să aruncăm o privire mai atentă la diferențele și asemănările pe care le au în comun aceste două aparate.

Asemănări:

Ambele aparate de gătit sunt disponibile într-o mare varietate de dimensiuni. De asemenea, ele împărtășesc versatilitatea de a putea folosi gaz sau electricitate, sau poate o combinație a celor două. Veți găsi, de asemenea, multe dintre aceleași caracteristici disponibile în ambele tipuri de aparate, inclusiv o mare parte din aceleași suprafețe de gătit, grătare și altele.

Ventilația este o altă asemănare pe care aceste două aparate o au în comun. Majoritatea cuptoarelor și a plitelor de gătit vor necesita un aparat separat pentru a ajuta la evacuarea fumului și a mirosurilor, cum ar fi o hotă de bucătărie sau un cuptor cu microunde deasupra cuptorului. Cu toate acestea, puteți găsi unele unități care au încorporată o ventilație prin coborâre.

Diferențe:

Un aragaz va fi mai degrabă un aparat „glisant" care constă dintr-o plită cu un cuptor de perete dedesubt. Acesta este instalat în cadrul dulapului dvs. pentru un aspect neîntrerupt, încorporat. Pe de altă parte, o plită este considerat un aparat „drop-in" care vă permite să îl instalați direct în blaturile dvs., păstrând totuși spațiul de dulap de jos. Cel mai important, o plita de gătit nu include un cuptor.

De asemenea, butoanele care controlează fiecare aparat sunt amplasate în zone diferite. La un aragaz, butoanele vor fi amplasate în partea din față a aparatului. În timp ce pe o plită, butoanele vor fi situate în partea superioară a unității, lângă grătare. Aceasta este o diferență notabilă de luat în considerare, deoarece familiile cu copii mici ar putea prefera o plită care au butoanele situate într-o zonă mai greu accesibilă.

O altă diferență, care depinde în mare măsură de modelul specific pe care îl cumpărați, este că aragazele sunt adesea mai versatile în ceea ce privește modul de funcționare, funcțiile disponibile și puterea generală de gătit pe care o oferă. Acest lucru le face să fie alegerea preferată pentru scopuri comerciale și pentru bucătarii casnici, dar nu neapărat cea mai bună opțiune pentru toată lumea.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri