Baia este zona casei care are nevoie cel mai des de curățare, deoarece este adesea umedă. Dacă această zonă nu este curățată în mod regulat, poate deveni locul ideal de răspândire al microbilor și al unor microorganisme dăunătoare din cauza umezelii și umidității. De asemenea, a ține totul totul organizat te va ajuta să păstrezi doar ceea ce este necesar. Prin urmare, curățenia și organizarea acestei zone este foarte importantă pentru sănătate.

Deci, este posibil să facilităm curățarea băii, care necesită mult timp? Care sunt sfaturile pentru curățarea băii? De asemenea, cum putem organiza totul eficient, pentru ca și acest aspect ne poate ajuta să avem mereu o baie curată.

Materiale necesare pentru curățarea băii

Murdăria dificilă și petele de calcar se numără printre factorii care îngreunează curățarea băii. Și desigur, există și curățarea vasului de toaletă. Igiena sa trebuie asigurată și vasul de toaletă trebuie să strălucească mereu. Vei avea nevoie de materiale de curățare pentru o curățare perfectă a băii. Dacă nu dorești să folosești materialele chimice de curățare, poți curată toată baia cu oțet, bicarbonat de sodiu și săpun arab. De fapt, toată curățarea băii se poate face cu oțet. Poți curăța robinetele, oglinzile, dulapurile și cabina de duș doar cu oțet. Poți curăța vasul de toaletă cu un amestec de oțet și bicarbonat de sodiu.

Cum să cureți și să organizezi baia?

Baia este cea mai importantă parte a casei în ceea ce privește igienă. Cu toate acestea, la fel ca și bucătăria, băile se murdăresc rapid și necesită curățare frecventă. Deci, ce zici de curățarea rapidă a băii? Iată o curățare pas cu pas a băii:

Scapă de dezordine: pentru cei care se întreabă de unde să înceapă curățarea băii, le explicăm primul pas. Înainte de a continuă cu curățarea, asigură-te că ai colectat excesul în baie. Aruncă o privire în interiorul dulapurilor: Aruncă toate materialele expirate. Folosește organizatoare pentru baie. În acest fel totul va fi pus în locații bine definite. Organizatoarele pentru baie sunt obiecte foarte utile, disponibile pentru toate elementele băii. Pot fi pentru șampoane și geluri de duș, pentru cosmetice sau pentru șampoane. Dacă le ții în aceste organizatoare, nu vor mai fi împrăștiate și vor fi mai ușor de verificat și curățat.

Curăța faianță : în această etapă, ar trebui să cureți plăcile de pe perete, nu de pe podea. Curățarea podelei ar trebui lăsata ultima. Pulverizează plăcile de fainta cu un agent de îndepărtare a murdăriei și a calcarului și curăța-le cu o cârpă adecvată.

Curăță cabina de duș și toaleta: înainte de a curăța cabina de duș și WC-ul, aplică detergent pe ambele părți și așteaptă puțin ca murdăria să se înmoaie. Pentru asta, poți alege detergenți care se vând special pentru aceste zone. După ce murdăria este înmuiată cu detergent, curată bine ambele părți. Apoi poți trece la faza de clătire și uscare.

Curăță chiuveta, robinetul și oglinda: Acum este timpul să cureți chiuvetă... În timp ce cureți chiuvetă, nu uita de robinet și de oglindă. Poți folosi crema de curățare sau săpun arăbesc atunci când cureți aceste zone.

În cele din urmă, poți finaliza curățarea băii ștergând sau spălând podeaua cu un mop adecvat.

Curățarea băii necesită câteva trucuri. Baia ta va arăta întotdeauna curată și ordonată datorită informațiilor practice și sugestiilor pentru curățarea băii pe care le vom împărtăși cu tine:

  • 1) Scapă de surplusul din baie

Cum am spus, ambalajele folosite ale pastei de dinți, periuțele de dinți vechi, coșurile murdare pline provoacă un mediu dezordonat în baie. Dacă vrei să economisești timp în curățarea băii, trebuie mai întâi să scapi de excesul din această zonă. În primul rând, îți recomandăm să verifici dulapurile de baie și să separi obiectele pe care nu le folosești și pe care ar trebui să le arunci.
Îndepărtează orice exces de pe părțile laterale ale chiuvetei.

Ne simțim obligați să repetăm la nesfârșit faptul că organizatoarele funcționează foarte bine în amenajarea băii și în curățare, ca în fiecare zonă. După ce ai golit dulapurile și sertarele de baie, grupează materialele rămase și așeza-le în organizatoare. Dacă utilizezi organizatoare, va fi suficient să îndepărtezi organizatoarele și să ștergi partea inferioară în timp ce cureți interiorul sertarelor și dulapurilor.

  • 3) Utilizează șervețele igienice pentru baie

Etapele de spălare, clătire și uscare cu detergent în curățare determină prelungirea procesului.
Astăzi, șervețele de curățat care nu necesită uscare sau pot fi folosite chiar fără detergent. Aceste obiecte vor face procesul mai simplu și mai rapid.

  • 4) Fă o curățare rapidă a băii în fiecare zi

Nu contează când, dimineața sau seara, dar asigură-te că aloci 5 minute curățării băii în fiecare zi. Schimbă coșul de gunoi din baie zilnic. În caz contrar, pot apărea mirosuri neplăcute. Mătură și șterge rapid podeaua. În cele din urmă, curăță toaleta și chiuveta. Datorită acestui aspect, baia ta va arăta curată și ordonată în fiecare zi.

  • 5) Curăță baia după fiecare duș

În timpul dușului, baia se udă adesea și părul poate cădea. Înainte de a părăsi baia după fiecare duș, ai grijă să cureți rapid zona. Mai întâi, usucă cabină de duș. În acest fel, poți preveni formarea petelor de apă în cabina de dus. Apoi curăță părul căzut. Aruncă hainele și prosoapele pe care le-ai folosit în coșul murdar sau spală-le imediat. În cele din urmă, pune la locul lor materiale precum produse de îngrijire după duș, uscător de păr și instrumente de coafat.

Dacă urmezi această rutină în mod regulat, nu va trebui să faci o curățare profundă a băii foarte des.

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri