În data de 8 aprilie 2022, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București (CPCMB) a realizat o amplă acțiune de control la cantina din incinta Centrului Rezidențial “Sf. Teodora” din Bucuresti, din sectorul 4 al Capitalei, centrul aparținând Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

”Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București pare o formă de antrenament a sistemului imunitar a celor pe care ne imaginăm că îi asistă. Cum presupun că nu au fost serviți niciodată gândaci în meniu, înseamnă că aceștia doar au infestat bucătăria. Strigător la cer este faptul că peste tot pe unde Autoritatea noastră a trecut, în ultima perioadă, lucrătorii de acolo s-au mobilizat și, în cea mai mare parte dintre locații, au reușit să și facă curat. Concluzia ultimelor acțiuni de control este că, din leagăn până la patul bolnavului, trecând prin bucătărie, cu autobuzul eventual, toate lucrurile sunt tratate cu nepăsare”, a declarat Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Comisarii CPCMB au aplicat o amendă contravențională de 10.000 lei și au dispus măsura de oprire temporară a prestării de servicii alimentare până la remedierea deficiențelor și, de asemenea, au propus închiderea temporară a unității pe o perioadă de până la 6 luni.

Câteva dintre neregulile importante constatate de comisari sunt:

  • Infestație cu gândaci atât a spațiilor de preparare a hranei, cât și a celor de depozitare și a anexelor
  • Utilizarea unor ustensile de bucătărie depreciate și neigienizate
  • Prezența pavimentului neigienizat
  • Existența unor suprafețe neigienizate în bucătărie (partea superioară a frigiderelor)
  • Existența unor plăci de plafon din ghips-carton fisurate și rupte
  • Existența unor chedere de la frigidere neigienizate și dislocate.

Sursa foto: ANPC

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri