Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări meteo de vreme instabilă pentru mai multe județe din România. Alertele de cod galben de vânt și instabilitate atmosferică sunt valabile pentru acest weekend.

Cod galben de vânt în vestul și centrul țării

ANM anunță un cod galben de intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică, preponderent în zona de vest a țării, în Banat, Crișana și local în Transilvania și Maramureș. Alerta este valabilă pentru perioada 9 aprilie, ora 13 - 9 aprilie, ora 21. În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 55...65 km/h și pe arii restrânse de peste 70 km/h, vijelii, averse, descărcări electrice și izolat grindină.

Vremea 9 aprilie - 10 aprilie, vremea maineSursa foto: captură meteoromania.ro

De asemenea, meteorologii de la ANM au mai emis o avertizare meteo de vreme rea pentru zonele montane, acolo unde se sunt așteptate ninsori însemnate cantitativ, precum și intensificări ale vântului. La munte va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea. În Transilvania, de pildă, duminică dimineață sunt așteptate precipitații mixte.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

ANM

Vești mai puțin bune pentru acest weekend. Vremea se răcește în toată țara

La nivelul întregii țări se vor resimți intensificări temporare ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică, iar vremea va fi în răcire accentuată. Începând de astăzi, 9 aprilie, de la ora ora 13:00 și până luni 12 aprilie, la ora 09:00, vântul va avea intensificări în toată țara, cu viteze în general de 45...55 km/h și pe arii restrânse de peste 60 km/h.

Sâmbătă (9 aprilie) în regiunile intracarpatice, iar duminică (10 aprilie) în cele sud-estice local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică: averse ce pot avea caracter torențial, intensificări ale vântului, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină.

Începând de duminică, vremea va deveni deosebit de rece în toată țara. În noaptea de luni spre marți (11/12 aprilie), îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri