Patrula de Reciclare este un program de educație de mediu înființat de Asociația Română de Reciclare, RoRec, în 2011 și preluată din 2019 de Asociația Volens. Despre programul adresat profesorilor și copiilor, care aduce în discuție teme precum risipa alimentară, colectarea selectivă a deșeurilor, colectarea bateriilor uzate și risipa de energie și apă și planurile pentru 2022, precum și ce presupune educația de mediu au vorbit în cadrul emisiunii ”Green choice in local retail'' Ada Lungu, președintele Asociației Volens și Alexandra Arnăutu, directorul programului.

,,Patrula de Reciclare a început ca proiect-pilot în 2011, acum 11 ani, la Timișoara. În momentul acela ideea a aparținut Asociației Române pentru Reciclare - RoRec, făcea campanii de sensibilizare și de colectare a deșeurilor electrice peste tot în țară. La Timișoara au decis să propună școlilor de acolo această campanie, acest proiect ca ei să organizeze o campanie de sensibilizare la ei în comunitate. S-a bucurat ideea de un succes atât de mare din partea elevilor, profesorilor, dar și ca răspuns al comunității, încât începând din 2011, Asociația RoRec a decis să propună proiectul mai multor județe din țară și a avut o evoluție vertiginoasă. De la a treia ediție se desfășoară în toată țara'', a spus Ada Lungu, președintele Asociației Volens în cadrul emisiunii ''Green choice in lcoal retail'', realizată de Retail.ro.

Până în 2019, proiectul a fost desfășurat de Asociația RoRec și s-a axat pe partea de educație direcționată către informarea și conștientizarea de a colecta selectiv deșeurile electrice. Din 2019, programul a fost preluat de Asociația Volens care a extins aria pe mai multe preocupări de mediu, de sustenabilitate. Patrula de Reciclare este un program de educație de mediu care se desfășoară acum în grădinițe, școli și licee din toată țara, cu avizul Ministerului Educației și în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Citește continuarea pe Retail.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri