De mai bine de o lună, Ucraina este sub asediu. Invazia rusă a strămutat milioane de civili din casele lor și mii au fost uciși în conflict. Pe măsură ce armata lui Putin continuă să devasteze zone uriașe ale teritoriului ucrainean, un lucru este clar: Ucraina și oamenii săi se confruntă cu un pericol imens, imediat și au nevoie de tot ajutorul pe care îl pot primi. Aici vorbim despre un război în adevăratul sens al cuvântului în care ocupanții ruși aruncă rachete și ucid civili zilnic. Există multe moduri de a ajuta oamenii din Ucraina, iar în acest articol o să vă prezentăm cele mai simple metode de ajutor.

Bătălia de la Bucha a făcut parte din ofensiva de la Kiev în invazia rusă a Ucrainei din 2022 pentru controlul orașului Bucha. Combatanții erau părți ale Forțelor Armate Ruse și ale Forțelor Terestre ucrainene. Bătălia a durat între 27 februarie 2022 și 31 martie 2022 și s-a încheiat cu retragerea forțelor ruse. Bătălia a făcut parte dintr-o tactică mai largă de încercuire a Kievului, capitala Ucrainei. Forțele armate ale Ucrainei au rezistat înaintării Rusiei în suburbiile de vest ale capitalei Irpin, Bucha și Hostomel. După ce forțele ruse s-au retras din Bucha, rapoartele despre atrocitățile descoperite ale armatei ruse au atras atenția internațională.

După ce forțele ucrainene au recăpătat controlul asupra orașului Bucha, au început să circule rapoarte și mărturii despre crime de război comise de armata rusă. Jurnaliştii Agenţiei France-Presse au găsit 20 de cadavre întinse pe o stradă din Bucha. Cel puțin unul dintre ei avea mâinile legate și toate victimele erau bărbați. Potrivit primarului Anatoly Fedoruk, aproximativ 280 de persoane au fost îngropate într-o groapă comună.

Acum cu siguranță asistăm la unul dintre cele mai mari genociduri din ultimii ani. În cazul în care doriți să citiți astfel de știri prin ochii ucrainenilor puteți utiliza my IP now pentru a avea un IP de Ucraina. O astfel de schimbare de IP este legală și vă poate ajuta să vă conectați mai ușor emoțional cu situația din Ucraina. Fără îndoială, mulți dintre voi căutați să găsească modalități de a ajuta oamenii din Ucraina chiar acum. Și, deși, desigur, foarte puțini dintre noi au puterea de a se implica în chestii cu adevărat mari și de impact, cum ar fi aplicarea sancțiunilor sau înghețarea activelor străine ale Rusiei, există totuși câteva lucruri destul de ușoare pe care le puteți face pentru a ajuta.

Ce pot face pentru a ajuta Ucraina?

În timp ce mulți dintre noi s-ar putea simți neputincioși atunci când se confruntă cu probleme geopolitice de această amploare, am adunat câteva modalități prin care poți ajuta oamenii din Ucraina chiar acum.

Donează

Organizațiile de pe teren și la nivel global sprijină activ oamenii din Ucraina și refugiații care caută siguranță în altă parte.

Aceste organizații sunt:

1. People in Need oferă ajutor umanitar pentru peste 200.000 de oameni de pe teren. Pentru cei care au cea mai mare nevoie, oferă pachete cu alimente, adăpost de urgență, acces sigur la apă potabilă, articole de igienă și cărbune pentru încălzire.

2. Corpul Medical Internațional este în linia întâi și este pregătit să ajute cetățenii cu servicii de îngrijire medicală de urgență, precum și sănătate mintală și sprijin psihosocial. De asemenea, agenția ține cont de pandemie pe tot parcursul crizei, acordând prioritate serviciilor de conștientizare și prevenire a COVID-19, pentru a ajuta cetățenii strămutați să fie protejați de pandemie.

3. CARE răspunde crizei oferind ucraineanilor care au nevoie de alimente, truse de igienă, servicii de sprijin psihosocial, acces la apă și acces la numerar.

4. Nova Ukraine este o organizație nonprofit care livrează Ucrainei pachete de ajutor, de la alimente pentru copii și produse de igienă, până la haine și rechizite de uz casnic.

5. UNICEF repară școlile avariate de bombardamente și oferă un răspuns de urgență copiilor afectați de conflict.

6. UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați și-a intensificat operațiunile și lucrează cu guvernele din țările vecine „cerându-le să mențină granițele deschise pentru cei care caută siguranță și protecție”. Puteți contribui la sprijinirea activității UNHCR de sprijinire a refugiaților donând aici și luați măsuri aici pentru a trimite un tweet îndemnând guvernele și întreprinderile să susțină apelul urgent al Națiunilor Unite pentru 1,7 miliarde de dolari pentru a oferi sprijin umanitar care salvează vieți.

7. OutRight Action International ajută la sprijinirea grupurilor și organizațiilor LGBTQ+ de pe teren, creând adăposturi și oferind siguranță cetățenilor. Toate donațiile făcute către OutRight vor merge direct către cauză.

8. Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (PAM) desfășoară operațiuni de urgență în Ucraina și în țările învecinate pentru a oferi asistență alimentară celor care fug de conflict.

Cum pot ajuta refugiații din Ucraina?

Dacă vă întrebați cum pot ajuta familiile ucrainene? Există câteva mijloace prin care oricine poate ajuta. Pe lângă donații puteți ajuta oamenii care au nevoie de ajutor ajunși în România prin oferirea de alimente sau îmbrăcăminte la punctele speciale situate la granița cu Ucraina. Prin ajutor ne mai referim la oferirea de transport, locuri de cazare pe parcursul șederii în țara noastră.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri