Cetăţenii din Sectorul 6 care găzduiesc refugiaţi din Ucraina pot depune cererile pentru a beneficia de decontarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea acestora, potrivit unui comunicat al autorităţii locale, citat de Agerpres.

Cetăţenii pot depune solicitările în primele trei zile lucrătoare ale fiecărei luni pentru cea precedentă. Cererile înregistrate după acest termen se vor soluţiona luna următoare.

Pentru martie, prima zi pentru care se poate cere decontarea cheltuielilor cu hrana este 8 martie, iar prima zi pentru decontarea cheltuielilor cu cazarea - 23 martie.

Actele necesare pentru decontarea cheltuielilor sunt: declaraţie pe propria răspundere cu privire la realitatea informaţiilor cuprinse în cerere, copia actului de identitate al solicitantului, documente care să ateste dreptul de folosinţă asupra locuinţei unde sunt găzduiţi refugiaţii.

Formularele de cerere şi declaraţia pe proprie răspundere pot fi accesate pe site-ul www.asistentasociala6.ro.

Solicitantul trebuie să precizeze în solicitare dacă optează pentru încasarea sumelor în numerar sau prin virament bancar.

Cererea şi declaraţia completate, alături de celelalte documente, se pot depune prin email la ajutorsocial@dgaspc6.com sau office@dgaspc6.com, precum şi fizic la sediul din strada Floare Roşie nr. 7A al Serviciului Ajutor Social, după programul: luni şi vineri, în intervalul orar 9,00 - 13,00; marţi şi joi, între 13,00 şi 16,30; miercuri între orele 13,00-18,30.

Pentru informaţii suplimentare, cetăţenii pot suna la numărul 021.9970, disponibil de luni până duminică, în intervalul orar 8,00 - 20,00.

Potrivit OUG nr. 15/2022, se acordă 20 de lei pentru hrană şi 50 de lei pentru cazare pe zi pentru fiecare refugiat din Ucraina.

Sursa foto: Facebook / Ciprian Ciucu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri