Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a continuat controalele initiate în spațiile comerciale intens vizitate de către consumatori, pentru a verifica modul în care se realizează comercializarea produselor către români.

Echipe ale Comisariatelor Regionale pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) din Regiunile București-Ilfov și Sud-Muntenia, sub coordonarea președintelui ANPC, Horia Constantinescu și a directorului general, Paul Anghel, au derulat noi acțiuni de verificare a modului în care au fost duse la îndeplinire măsurile dispuse de comisari, în urmă cu o săptămână, și pentru a controla operatorii economici care aveau magazinele închise atunci, a transmis instituția într-un comunicat de presă.

Sancțiunile dispuse de comisari, până în acest moment, constă în amenzi contravenționale în valoare de 447.000 lei.

”Suntem deseori acuzați că nu dăm nicio șansă micului comerciant român. Au trecut trei ani de când eu, personal, făceam parte din echipa ce îndruma operatorii economici din Hala veche de la Obor. Este adevărat că nu le-am desenat pe tablă cu culori.

În toți acești ani, aceștia și-au rotunjit veniturile disprețuind învățăturile noastre și, automat, consumatorul. În Hala veche, cumpărătorii principali sunt seniorii din zonă. Noi la aceștia ne-am gândit. Să le facem dreptate. Vom continua să scoatem de pe piață comercianții aroganți, lipsiți de bun simț commercial, ce nu se gândesc decât la buzunarul lor fără să ia în calcul legea sau interesele consumatorilor” a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Dintre cele mai importante nereguli constatate de comisari, ANPC enumeră următoarele situații:

⦁ Comercializarea unor produse cu data durabilității minimale depășită
⦁ Comercializarea unor produse fără documente de proveniență a mărfii
⦁ Comercializarea unor produse vrac fără a fi menționat termenul de la data deschiderii cutiei din care erau vândute
Nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor în vitrina caldă
Neafișarea în mod vizibil a prețurilor produselor etc.

Sursa foto: ANPC

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri