Comisia Europeană a anunţat că a plătit statelor membre peste 3,5 miliarde de euro sub formă de plăţi în avans, pentru a le ajusta să gestioneze sosirea refugiaţilor ucraineni pe teritoriul lor.

Cele mai multe fonduri, 562 de milioane de euro, au fost plătite Poloniei, deoarece această ţară a primit cei mai mulţi refugiaţi ucraineni. Urmează Italia, cu 452 milioane de euro şi România, cu 450 de milioane de euro, scrie Agerpres.ro.

Plăţile au fost făcute în cadrul Acţiunii de coeziune pentru refugiaţii din Europa (CARE), iar banii pot fi utilizaţi pentru a oferi hrană, cazare, asistenţă medicală, educaţie sau locuri de muncă refugiaţilor din Ucraina, a precizat Comisia Europeană.

Contribuţia UE va ajuta la reducerea poverii suplimentare asupra bugetelor statelor membre având în vedere că cheltuielile statelor membre pentru toate acţiunile de sprijinire a persoanelor care fug din Ucraina vor fi eligibile pentru sprijin din partea UE retroactiv de la data începerii invaziei ruse (24 februarie 2022).

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri