Eco Positive, companie care asigură respectarea țintelor de colectare și reciclare ale deșeurilor electrice și electronice (DEEE), va lansa un calendar cu acțiunile pe care le va desfășura în diferite județe anul acesta, pentru ca românii să știe unde pot preda echipamentele vechi, astfel încât acestea să nu mai ajungă la gropile de gunoi, ci în centrele de reciclare și valorificare. Despre gradul redus de reciclare din industria EEE și informarea necesară pentru a crește implicarea am stat de vorbă cu managerul de comunicare Elena Scutaru, în cadrul emisiunii „Green choice in local retail”, realizată de Retail.ro.

Odată cu intrarea în Uniunea Europeană, România a fost nevoită să transpună legislația privind reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Această legislație implică responsabilitatea producătorilor, importatorilor și distribuitorilor de a gestiona deșeurile care se află pe teritoriul țării. Așa au apărut organizațiile de transfer de responsabilitate, cum este Eco Positive, o organizație colectivă înființată de unii dintre acești producători și distribuitori în anul 2019, care îndeplinește obligațiile legale privind norma și ținta de colectare și reciclare a acestor deșeuri.

România se află pe ultimul loc din UE la colectarea deșeurilor EEE, cu o rată de 27,5%, în 2019, potrivit Eurostat, deși ținta era de 45%, conform derogării care se aplica țării. Acum, ținta este de 65%, aproape imposibil de atins în acest an.

„Este o mare provocare, dar dacă depunem efort și strângem rândurile, se va întâmpla la un moment dat, nu anul acesta. Ușor, această țintă va crește ușor. Cu toții, de la cel mai mic contributor, eu, tu, noi toți, trebuie să ne informăm și să ne educăm în privința colectării și reciclării și a pericolelor care le generează faptul că acestea nu intră în fluxul legal de colectare”, explică Elena Scutaru, managerul de comunicare al Eco Positive.

Citește mai multe pe Retail.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri