Un capăt de pod din județul Vrancea s-a prăbușit în râul Putna. Incidentul s-a produs în satul Vadu Roșca, din comuna Vulturu, unde mai multe echipaje de poliție au sosit la fața locului pentru a evalua pagubele. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în timpul prăbușirii.

Cauza exactă a incidentului în care podul din județul Vrancea s-a dărâmat este pusă de autorități pe seama vremii ploioase. Interesant este, însă, că în urmă cu o lună, autoritățile locale anunțau mai multe lucrări pentru îmbunătățirea infrastructurii județene, inclusiv cea a podului din comuna Vadu Roșca. Pe 30 martie 2022, Consiliul Județean Vrancea anunța reabilitarea și consolidarea podului din beton armat pe DJ 204 D, peste râul Putna, în localitatea Vulturu, comuna Vulturu.

La acea dată se lucra la traversa din beton armat cu rol de prag de colmatare, se executau lucrări de protecție a malurilor și se realizau racordurile podului. Circulația rutieră nu a fost afectată la acea vreme, aceasta desfășurându-se pe o jumătate din pod. Constructorul spunea la finalul lunii martie că are în vedere și eventualitatea amenajării unei rute ocolitoare.

În continuare pare să fie neclară cauza incidentului, având în vedere că se lucra la reabilitarea podului din satul Vadu Roșca. Autoritățile locale dau din umeri și spun că vremea e de vina pentru incidentul produs.

O porțiune dintr-un pod aflat în lucru pe DJ 204, la Vadu Roșca s-a surpat, în urma precipitațiilor din ultimele zile, unul din maluri fiind „mâncat” de apă și ducând, astfel, la un nedorit incident. S-a executat armarea și cofrarea podului și a fost turnat beton în cămășuieli fundații și elevații pile (picioarele podului). Au fost construite platforme de lucru în albie pentru reparații betoane degradate la infrastructură și suprastructură și a fost deviat cursul râului Putna pentru lucrări în albie.

Consiliul Județean Vrancea

În cadrul proiectului mai erau anunțate atunci lucrări la calea podului și trotuare, suprastructură, reparații pile, reparații culei, racorduri cu terasamente, lucrări la albie. Proiectul de reabilitare a podului a fost scos la licitație publică, prin SEAP, iar valoarea totală a contractului se ridică la 432 208 752 de lei.

„Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat, iar Consiliul Județean Vrancea va solicita firmei care are în lucru reabilitarea podului de la Vadu Roșca toate detaliile și explicațiile privind soluțiile de lucru alese în zonă, în condițiile în care de câteva zile se știa că va ploua și erau necesare măsuri suplimentare pentru protejarea lucrării.

Administrația județeană va oferi publicului larg mai multe detalii la finalizarea verificărilor care au fost deja demarate în regim de urgență”, a scris Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: IPJ Vrancea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri