Începând din 2 mai, autoritățile nu vor mai înregistra mai mult de 3 prenume pentru un copil, după modificarea legii actelor de stare civilă. Recordul era de nouă prenume, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

"Prenumele declarat la data înregistrării nașterii nu poate fi format din mai mult de trei cuvinte", prevăd modificările la legea actelor de stare civilă, modificări intrate în vigoare pe 2 mai 2022.

Vezi noua formă a legii AICI.

De asemenea, ”dacă părinții nu au nume de familie comun sau există neconcordanță între prenumele copilului trecut în certificatul medical constatator al nașterii și declarația verbală a declarantului ori prenumele este format din mai mult de trei cuvinte, întocmirea actului de naștere se face pe baza declarației scrise și semnate de ambii părinți, din care să rezulte numele de familie și prenumele copilului.”

Citește și: Acte necesare pașaport în 2022 și taxele pe care trebuie să le plătești

Într-o postare pe Facebook, Ministerul Afacerilor Interne precizează că cel mai lung prenume al unei persoane din România conține 9 cuvinte. ”Nu ne întrebați care este acest prenume, dar vă asigurăm că nu toate cuvintele care îl compun sunt și date onomastice.”

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri