În curând va exista o variantă care să rezolve îngrijorarea potrivit căreia călătoriile în spațiu ar fi periculoase, spun companiile care intenționează să trimită pasagerii în „spațiu” prin baloane de mare altitudine, a scris CNBC.

În realitate, baloanele se ridică la mai puțin de jumătate din distanța față de definiția tehnică a spațiului, dar aceasta este totuși de aproape trei ori mai mare decât călătoria majorității zborurilor comerciale - și suficient de sus pentru a vedea curbura Pământului.

Mai degrabă decât o lansare de rachetă, dispozitivul care ajunge de obicei în spațiu, baloanele sunt „foarte blânde”, a spus Jane Poynter, co-CEO la compania americană Space Perspective, care speră să ducă pasagerii în stratosferă în 2024.

Nu există forțe G („high Gs”) care să contorsioneze fața, nu este necesar antrenamentul și nici călătoriile nu eliberează emisii de carbon, a mai spus Jane Poynter, referindu-se la presiunea mare pe care o suportă cei care fac antrenamente pentru a călători în spațiu la bordul rachetelor.

Compania din Florida folosește hidrogen pentru a-și alimenta călătoriile de șase ore, despre care Poynter a spus că vor fi atât de line încât pasagerii pot mânca, bea și se pot plimba în timpul zborului. Hidrogenul este salutat drept „combustibilul viitorului” – o potențială sursă de energie care poate schimba jocul, care ar putea modifica dependența lumii de combustibilii fosili.

După o serie de conversații cu oameni din domeniu, CNBC Travel a constatat că există totuși o lipsă de consens cu privire la siguranța acestor călătorii. Baloanele stratosferice nu sunt noi - au fost folosite pentru cercetări științifice și meteorologice încă de la începutul secolului al XX-lea, însă transportul grupurilor de „turiști” în ele este o idee nouă.

Jane Poynter a făcut parte din echipa care l-a ajutat pe fostul director Google, Alan Eustace, să doboare recordul mondial la cădere liberă atunci când a sărit dintr-un balon stratosferic la aproape 26 de mile deasupra Pământului.

În timp ce Eustace atârna sub un balon purtând un costum spațial, pasagerii Space Perspective vor călători într-o capsulă presurizată, care poate transporta opt călători și un pilot, a spus ea. Capsula este susținută de un sistem de parașute care a fost zburat de mii de ori fără accidente, a spus ea.

„În toate conversațiile pe care le avem cu oamenii, siguranța este primul lucru care apare”, a spus Poynter în timpul unui apel video de la Centrul Spațial Kennedy din Florida. „Acesta este cu adevărat modalitatea sigură de a merge în spațiu”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri