Comisarii Gărzii de Mediu au găsit două depozite ilegale de gunoi chiar la punctele de lucru ale celor de la spații verzi.

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) au amendat, joi, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) şi Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti S.A (CMPGB) cu câte 50.000 de lei, pentru depozitarea neconformă a deşeurilor, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a GNM, scrie Agerpres.

Deşeurile erau depozitate într-unul dintre punctele de lucru ale administraţiei, respectiv pe un amplasament situat în Parcul Regele Mihai I, fostul Parc Herăstrău.

Celor două instituţii li s-a interzis depozitarea deşeurilor de orice fel pe spaţiul verde şi li s-a impus salubrizarea de urgenţă a amplasamentelor, subliniază reprezentanţii Gărzii de Mediu.

"Ca urmare a sesizărilor înregistrate, Comisariatul Municipiului Bucureşti al GNM a efectuat un control la unul din punctele de lucru ale ALPAB şi la CMPGB, pe amplasamentul situat în Parcul Regele Mihai I, în zona serelor din Parcul Herăstrău Vechi. Pe ambele amplasamente au fost identificate, pe suprafeţe întinse, depozitări semnificative de deşeuri municipale amestecate, în saci din plastic negri, abandonate, deşeuri menajere amestecate cu deşeuri reciclabile din hartie-carton, plastic şi ambalaje metalice, precum şi deşeuri vegetale sau resturi provenite din construcţii. O parte erau direct pe sol, iar o altă parte se aflau pe platforme betonate, iar depozitele măsurau între doi şi trei metri înălţime", se arată în postarea citată.

Citește și: Octavian Berceanu, expert de mediu: În materie de deșeuri, stăm pe o mină de aur, dar facem de fapt munți de gunoi

În urma controalelor au fost impuse o serie de măsuri. Astfel, deşeurile colectate din parcurile cuprinse în aria de administrare, destinate colectării separate, tratării/depozitării temporare vor fi depozitate/ stocate exclusiv în spaţii autorizate, amenajate corespunzător, împrejmuite şi securizate, prevăzute cu platformă betonată, dotată cu rigole de colectare a eventualelor scurgeri de lichide. De asemenea, sunt interzise depozitările de deşeuri de orice fel, pe spaţiul verde iar eliminarea/tratatarea deşeurilor de orice fel se va face numai cu societăţi autorizate din punctul de vedere al protecţiei mediului. Gestionarea deşeurilor trebuie să se realizeze fără a pune în pericol sănătatea umană şi fără a dăuna mediului, în special fără a genera riscuri pentru aer, apă, sol, faună şi floră, fără a crea disconfort din cauza zgomotului sau a mirosurilor, fără a afecta negativ peisajul sau zonele de interes special, conform OUG 92/2021. Totodată, trebuie salubrizate amplasamentele afectate de abandonările de deşeuri.

"Pe amplasamente s-au constatat scurgeri de levigat şi disconfort olfactiv generate de depozitările de deşeuri municipale amestecate abandonate. În ambele situaţii a fost aplicată câte o amendă contravenţională în valoare de 50.000 de lei conform O.U.G. 92/2021 şi o sancţiune contravenţională complementară constând în ridicarea deşeurilor depozitate în alte zone decât cele autorizate, curăţarea terenului, precum şi eliminarea acestora conform legislaţiei de mediu în vigoare", a precizat Marioara Artemis Gătej, comisar general al GNM.

Sursa foto: Garda de Mediu / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri