O garnitură a metroului bucureștean a rămas blocată în tunel în urma unui incendiu, la plecarea din stația Piața Romană. Autoritățile încearcă să determine acum cauza incidentului care, din fericire, s-a încheiat fără victime.

Șeful ISU Bucureşti-Ilfov, Orlando Şchiopu, a afirmat că o cauză probabilă a incendiului de la metrou a fost o flacără la o cutie cu conductori la nivelul şinei, de la care s-au înregistrat degajări de fum în zona Piaţa Romană, scrie Agerpres.

Cauza incendiului - se pare că a fost vorba de un conductor la o şină de transport.

Orlando Şchiopu, șeful ISUBIF

La faţa locului au fost mobilizate 20 de autospeciale de stingere, 39 echipaje SMURD şi Detaşamentul Special de Salvatori. Pentru mai multă siguranţă a fost mobilizat şi spitalul mobil şi un echipaj de la serviciul de ambulanţă de tip B2.

Citește și: Linie specială STB pentru călătorii afectați de incidentul de la metrou, între Piața Unirii și Piața Charles de Gaulle

Au fost asistate un număr de 25 de persoane, dintre care două au fost transportate la Spitalul Floreasca, deoarece expunerea la fum şi stresul le-au provocat activarea unor patologii preexistente, spune medicul şef al SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

Ce spune Metrorex despre incendiul de la metrou

"Metrorex informează că, la ora 8:42, trenul care pleca din staţia de metrou Piaţa Romană către Berceni a prezentat o defecţiune tehnică cu degajare de fum, la ieşirea din staţie. Mecanicul trenului a încercat repornirea trenului în traseu, fapt ce nu a putut fi posibil. Astfel, călătorii au fost debarcaţi în tunel, după scoaterea tensiunii pe ambele fire, sub supravegherea directă a echipelor de intervenţie Metrorex şi ISU. ISU a luat decizia de activare a planului roşu", precizează operatorul de transport subteran.


Călătorii au fost debarcaţi în siguranţă, dă asigurări Metrorex, iar circulaţia trenurilor de metrou este reorganizată corespunzător până la retragerea trenului în depou pentru analiză şi remediere.

"Defecţiunea va fi analizată de o comisie tehnică de specialitate mixtă Metrorex - Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER). Metrorex prezintă scuze călătorilor şi îi asigură pe această cale că depune toate eforturile pentru reluarea circulaţiei în condiţii normale.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri