SAGA Festival, care a avut loc în București, a avut urmări neplăcute pentru tinerii care au exagerat cu consumul de alcool sau droguri. Decesul determinat, cel mai probabil, de o supradoză de droguri în cazul unui tânăr de 25 de ani, dar și prezența inutilă a Agenției Naționale Antidrog la festival au atras furia unui medic psihiatru. ”Toată lumea, atât oficialii de la ANA, cât și patronii de la SAGA, știe că festivalurile sunt ocazii de consum. A pretinde altceva e pură ipocrizie. Dacă publicul SAGA ar fi format doar din ne-consumatori, am fi citit azi despre cei 1.000 de spectatori care au plecat acasă la 12 noaptea”, a scris Eugen Hriscu, psihiatru la Clinica Aliat, pe pagina sa de Facebook.

Medicul acuză prezența inutilă a Agenției Naționale Antidrog, care au organizat un cort și au distribuit pliante cu efectele nocive ale drogurilor. Hriscu descrie drept ”operații de PR” acțiunile Agenției destinate să împiedice consumul de stupefiante.

”O operație de PR a fost și cortulețul cumpărat la reduceri, branduit și plasat în perimetrul festivalului SAGA, unde angajații și voluntarii ANA au distribuit pliante cu mesaje mobilizatoare și ochelari funky care te făceau să vezi lumea ca și cum ai fi drogat!!! - stai și te intrebi dacă oamenii care au pus la cale așa ceva chiar cred că un tânăr care își bagă drogurile în chiloți ca să intre la festival o să se oprească la cort, o să-și pună ochelarii și o să zică a, în cazul ăsta, nu le mai iau, m-ați convins!”, a notat Hriscu, în postarea sa.

Acuzele medicului psihiatru nu se opresc la reprezentanții ANA, acesta criticând și atitudinea organizatorilor evenimentului, care, după cum spune acesta, ”s-au spălat pe mâini cu mesajul noi le-am spus să nu se drogheze, uite, i-am chemat și pe polițiștii de la ANA!”.

”Toată lumea, atât oficialii de la ANA, cât și patronii de la SAGA, știe că festivalurile sunt ocazii de consum. A pretinde altceva e pură ipocrizie. Dacă publicul SAGA ar fi format doar din ne-consumatori, am fi citit azi despre cei 1.000 de spectatori care au plecat acasă la 12 noaptea”, precizează medicul.

Cum poate fi evitat consumul de droguri la spectacole

Eugen Hriscu vine și cu trei modalități, pe care autoritățile le cunosc deja, prin care consumul de droguri poate fi evitat la spectacole sau festivaluri, după cum urmează:

  • testarea anonimă a pastilelor pentru decelarea celor care conțin substanțe periculoase (majoritatea consumatorilor aruncă pastila sau substanța după ce primesc un rezultat care indică prezența unor adulteranți),
  • zonele de tip chill-room unde se găsesc profesioniști pregătiți să identifice manifestările care anunță o evoluție gravă a stării de intoxicație,
  • apă disponibilă gratis.

”Ca de obicei, vinovați vor fi consumatorii (de ce au consumat, nu au citit în pliantele ANA că drogurile sunt rele?).. se vor emite comunicate de presă în care se vor disculpa și vor înfiera cu manie proletară drogurile și flagelul, etc.. oamenii din ANA vor aștepta cuminți să iasă la pensie la 50 de ani ca orice polițist destoinic din această țară, în timp ce patronii SAGA își vor număra milioanele”, a mai scris Hriscu.

Nu în ultimul rând, acesta a încheiat postarea amintind de festivalurile care urmează, cum ar fi Electric Castle sau Untold, în urma cărora vom fi martorii unor situații similare.

”Vine Electric Castle, vine Untold.. Dumnezeu să-i apere pe acești tineri, că noi se pare că nu suntem în stare”, a conchis medicul psihiatru.

Sursa foto: SAGA Festival/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri