Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat că România va cere la Summitul NATO de la Madrid considerarea Rusiei ca fiind un agresor, care periclitează securitatea şi siguranţa euroatlantică, dar şi considerarea Mării Negre ca fiind o zonă de pericol pentru care este nevoie de o atenţie specială.

Ministrul Apărării a fost întrebat de jurnalişti ce va cere concret la Summit-ul NATO din 29 iunie, de la Madrid, pentru întărirea securităţii la Marea Neagră, Vasile Dîncu spunând nu va fi doar "proiectul României" şi că se discută inclusiv la Summit-ul Formatului Bucureşti 9 (B9), de săptămâna aceasta, despre ceea ce se va propune acolo, scrie Agerpres.ro.

"Cele mai importante lucruri pe care le cerem acolo sunt considerarea Rusiei ca fiind un agresor, în acest moment, care periclitează securitatea şi siguranţa euroatlantică, asta este un lucru care este foarte important, considerarea Mării Negre ca fiind o zonă de pericol, este nevoie pentru asta de o atenţie specială din partea securităţii NATO, prezenţă înaintată şi permanentă pe flancul estic a bazelor NATO a 'battle group-urilor', sau ridicarea acestora la nivel de brigadă, este una din opţiunile noastre care se discută în acest moment. Şi, sigur, elemente care ţin de apărarea colectivă pe flancul estic. Considerăm că este un 'continuum' între Marea Baltică şi Marea Neagră care trebuie luat în considerare ca fiind de egală importanţă. Nu este mai important Nordul decât Sudul şi nici Sudul decât Nordul", a declarat Vasile Dîncu.

Ministrul a mai fost întrebat dacă Turcia va trimite militari la Cincu, Dîncu precizând că acest lucru este o chestiune care ţine de naţiunea-cadru, respectiv în acest caz de Franţa, cea care negociază cu partenerii, cu cei care vin la "battle group-ul" respectiv.

"Noi, sigur, că şi noi participăm alături de Franţa la negocieri, încercăm şi noi să oferim condiţiile cele mai bune, dar, până la urmă, sperăm că va fi o decizie comună între Franţa şi Turcia ca să participe militarii turci la ..., pentru că avem şi relaţii foarte bune cu Turcia, noi, din punct de vedere militar şi din punct de vedere politic. România şi Turcia au relaţii foarte bune, economice foarte bune, deci sper că vom întregi, să spunem, această colaborare", a conchis ministrul Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării Naţionale a participat la Alba Iulia, la festivitatea de încheiere a anului şcolar la Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul".

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri