O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite în urma unui front atmosferic însoţit de furtuni violente ce a succedat sâmbătă seara valului de caniculă din Franţa care a doborât recordurile maxime de temperatură în mare parte din ţară, informează EFE.

Un bărbat în vârstă de 31 de ani care făcea kitesurfing pe plajele din Villiers sur Mer (Normandia, nord-vest) a murit pe loc în timpul unei furtuni după ce a fost luat de vânt şi s-a lovit de un restaurant de pe malul mării. Alte trei persoane au fost rănite, conform Agerpres.ro.

În celebrul oraş turistic Deauville, pe coasta normandă cea mai apropiată de Paris, mii de persoane au fost nevoite să evacueze de urgenţă plaja după ce vântul a trecut de la zero la aproape o sută de kilometri la oră în câteva secunde.

În zone extinse ale ţării, temperaturile au scăzut considerabil în mai puţin de câteva ore, cu excepţia regiunii de sud-est spre care a avansat valul de caniculă.

La Biarritz (sud-vest), care sâmbătă şi-a doborât recordul absolut de temperatură cu 42,9 grade Celsius, sosirea frontului de aer rece a provocat o scădere a temperaturii la 28 de grade Celsius în doar cincisprezece minute.

Agenţia Meteo France a pus capăt alertei roşii de caniculă, iar zone extinse din ţară se află sub avertizare de furtuni puternice, inclusiv vânt, ploaie sau grindină.

Valul de caniculă ar urma să lovească săptămâna viitoare România, Grecia și Bulgaria, după ce a afectat în ultimele zile Spania, Franța și Statele Unite. ONU a avertizat că seceta va fi următoarea problemă cu care se va confrunta toată omenirea.

„Este posibil ca începând de săptămâna viitoare să înregistrăm în România primele zile cu temperaturi care să atingă și să depășească 35 de grade, ceea ce înseamnă că vom avea caniculă. Temperaturile vor depăși 35 de grade începând din partea de vest a țării, deci în Câmpia Română, după care și în zonele sudice este posibil ca spre finalul săptămânii, până în 27 iunie, să consemnăm valori de până la 37-38 de grade Celsius. Dacă se va impune, pentru anumite zone, în funcție de atingerea recordurilor climatice, luăm în considerare emiterea - și nu trebuie să excludem niciodată această posibilitate - de coduri pentru caniculă”, a declarat sâmbătă la Digi24 Elena Mateescu, directorul ANM.

Sursa foto: Tom Wang / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri