Primăria Sectorului 2 vrea să reamenajeze zona Moșilor Vechi. Radu Mihaiu, edilul Sectorului, a precizat că suprafața de spații verzi va fi majorată cu aproximativ 380%.

Proiectul pentru zona Moșilor Vechi presupune majorarea suprafeței de spații verzi cu aproximativ 380%, montarea a 1.228 alveole noi pentru copaci, dar și un spațiu pietonal extins cu 185%.

”Așa am putea descrie un posibil viitor al zonei Moșilor Vechi, între blvd. Carol, str. Hristo Botev, Calea Călărașilor și str. Sfântul Ștefan - o zonă caracteristică pentru Bucureștiul istoric, dar care azi e sugrumată de înghesuială”,a scris Mihaiu, pe pagina sa de Facebook.

În plus, edilul a precizat și că Banca Mondială va avea o implicație consistentă în proiect.

”La inițiativa colegului meu, Andrei Panaitescu - consilier local sector 2, și cu ajutorul Băncii Mondiale, avem azi o propunere integrată pentru revitalizarea acestui colț din centrul istoric”, a mai notat acesta.

Planul propus favorizează circulațiile velo și pietonale, păstrând, acolo unde e necesar, circulația carosabilă la nivel de acces riverani, intervenții, aprovizionare și drop-off, potrivit informațiilor furnizate de Mihaiu.

”Prin aceste intervenții se vor crea buzunare urbane legate prin trasee ecologice care vor îmbunătăți semnificativ aspectul, dar și utilitatea zonei Moșilor Vechi.
În perioada următoare o să demarăm consultări cu toți factorii implicați pentru a transforma aceste propuneri în proiecte sustenabile”, a conchis edilul.

Sursa foto: Radu Mihaiu/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri