Majoritatea statelor occidentale au trimis muniție și arme Ucrainei, aflată în plin război cu Rusia încă din 24 februarie. Membru NATO, România nu a precizat vreodată să fi trimis armament în țara vecină. ”Suntem în război, nu suntem la o discuție la cafea. E înțelept să nu dai chiar toate informațiile adversarului”, a declarat Klaus Iohannis, președintele țării.

Președintele a explicat faptul că e mai bine și pentru România, dar și pentru Ucraina ca anumite detalii din luptă să rămână secrete.

”Suntem în vecinătatea imediată a țării asediate din 24 februarie. Suntem în război, nu suntem la o discuție la cafea. E înțelept să nu dai chiar toate informațiile adversarului. Noi declarăm public că ajutăm Ucraina cu tot ceea ce putem”, a declarat președintele, la o conferință de presă.

Pentagonul a anunţat un nou ajutor militar destinat Ucrainei, în valoare de 820 de milioane de dolari format din rachete, obuze şi echipamente de apărare aeriană pentru a face faţă armatei ruse în confruntările din sudul şi estul ţării.

Acest al 14-lea set de echipamente include două sisteme antiaeriene, patru radare de contra-baterie, rachete pentru lansatoarele de rachete multiple americane Himars, recent sosite pe câmpul de luptă, şi până la 150.000 de obuze de 155 mm.

Acest nou lot de echipamente, preluat din stocurile militare existente, creşte suma totală a asistenţei SUA pentru Kiev la 6,9 miliarde de dolari de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie.

Sursa foto: Administrația Prezidențială/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri