Sportivul Vlad Ştefan Stancu a adus a cincea medalie delegaţiei României la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Otopeni, el câştigând aurul în proba de 1.500 m liber masculin.

Deşi a intrat cu al cincilea timp în finală, Stancu a reuşit o cursă extraordinară pe care a încheiat-o în 15 min 05 sec 47/100, scrie Agerpres. Locul al doilea a fost ocupat de polonezul Krzysztof Chmielewski (15 min 13 sec 46/100), în timp ce medalia de bronz i-a revenit turcului Emir Batur Albayrak (15 min 15 sec 24/100).

Aceasta este a doua medalie obţinută, joi, de reprezentanţii României, după argintul sportivei Bianca Costea în proba de 50 m liber feminin.

Delegaţia României a câştigat până acum cinci medalii la CE de înot pentru juniori de la Otopeni: trei de aur - ştafeta masculină 4x100 m liber, alcătuită din David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu, David Popovici la 200 m liber, Vlad Ştefan Stancu la 1.500 m liber şi 2 de argint - ştafeta mixtă de 4x100 m liber David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu, respectiv Bianca Costea în proba de 50 m liber feminin.

Campionatele Europene de înot pentru juniori 2022 se desfăşoară la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni în perioada 5-10 iulie. La competiţie participă 494 de sportivi din 42 de ţări. România este reprezentată de 26 de înotători, 14 la masculin şi 12 la feminin.

În semifinale la 50m liber, David Popovici a terminat pe primul loc, un timp excelent, 22,17 secunde! Cursă controlată de la cap la coadă de sportivul român.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri