Să vă organizați singuri nunta, de la A la Z, poate fi o provocare pentru care nu sunteți pregătiți. Și este absolut normal: doar nu organizați o nuntă în fiecare zi! Astfel, cele mai multe cupluri devin copleșite și ajung să apeleze la serviciile unui wedding planner. Un wedding planner va prelua sarcinile principale de discutat cu furnizorii și va face ordine în programul nunții. Cum îl alegem însă pe cel potrivit?

1. Fă-ți un pic temele înainte
Dacă alegi primul organizator fără să îi cunoști bine serviciile, este posibil să nu fii pe deplin mulțumită de interacțiunea cu el. Este ok să cauți recenzii, ba chiar să întrebi și alte cupluri ce organizatori au avut la nunțile lor și să îți faci o listă finală. Îi poți contacta apoi pe fiecare și poți afla ce servicii oferă pentru a lua o decizie.

2. Întâlnește-te cu ei

Desigur, o interacțiune la telefon nu poate fi suficientă pentru a stabili exact pe cine să alegi. Și, câteodată, nici voi nu sunteți siguri că ați bifat tot ce aveți nevoie pentru ziua cea mare. Un wedding planner cu experiență va ști chiar mai bine decât voi ce e de făcut. Așadar, e mai bine să pierzi la început un pic de timp să setezi toate întâlnirile, decât să îți faci griji pe ultima sută de metri că nu ai acoperit toate aspectele organizării.

3. Pune întrebări

Nu îți fie teamă să adresezi întrebările care te macină! Un organizator de nunți cu experiență va avea răspuns pentru fiecare temere a ta, ba mai mult, va ști cum să te abordeze astfel încât să nu îți mai faci atâtea griji pentru tot ce ai de bifat.

4. Ai încredere în instinctele tale

Uită-te la limbajul corpului. Vezi cum interacționează. Ai încredere în ceea ce transmite atunci când nu vorbește, ci prin gesturi. Îți dă un sentiment ciudat sau este o prezență calmă? Te face să te îndoiești de alegerile tale sau ajungeți împreună rapid la consens? Toate aceste aspecte sunt foarte importante pentru că nu vrei ca relația cu organizatorul să fie un motiv în plus de stres în apropierea nunții, din contră. Vrei să te simți liberă să îți expui opinia, vrei să știi că înțelege bugetul de care dispui și că, în esență, nunta este despre tine și viitorul tău soț și că este important pentru voi să vă lasați amprenta în fiecare aspect al nunții.
Iată o listă de câteva întrebări pe care să le adresezi atunci când stabilești o întâlnire cu un organizator de nunți:

1. Câte nunți ai mai organizat? Ce experiență ai?
2. Cât costă serviciile tale?
3. Ce avans cer furnizorii?
4. Ce anume este inclus în acest cost?
5. Ce se întâmplă în cazul unei anulări?
6. Folosești un contract?
7. Există și alte taxe?

Această listă este doar una de început. E bine însă să ai în vedere un cost cât mai aproape de final atunci când alegi organizatorul, să ai un contract încheiat pentru a-ți proteja banii, și să ai liniștea că ai ales un profesionist. În ultimii ani, industria nunților a explodat, astfel că există și foarte mulți organizatori cu mai mult sau mai puțină experiență.

Este bine să alegi pe cineva care te face să te simți liniștită (pentru că vei avea nevoie de asta!), dar care să îți ia de pe cap majoritatea discuțiilor pe care altfel le-ai purta tu cu furnizorii și vânzătorii. Astfel, îți va rămâne mai mult timp pentru tine și pentru ce ai tu de făcut în pregătirea pentru ziua cea mare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri