Pentru a preveni incidentele neplăcute, Poliția Locală Sector 6 a întocmit un set de recomandări pentru toți cei care urmează să plece în vacanță și nu numai.

Astfel, instituția consideră că următoarele precuții sunt absolut necesare pentru cei care urmează să părăsească locuința, fie și pentru numai câteva zile:

  • Roagă un vecin de încredere să-ți țină casa sub observație și să anunțe poliția dacă vede persoane suspecte care dau târcoale sau staționează fără motiv în fața ușii tale.
  • Ai grijă cui spui că pleci de acasă pentru mai multe zile. E bine să vorbești despre vacanță doar cu persoanele de încredere. Tot persoanele de încredere, din familie, ar putea trece din când în când pe la tine să ridice corespondența, să se asigure că totul e în regulă. Lasă-le o cheie de rezervă!
  • Închide și asigură toate ușile și geamurile locuinței, inclusiv ușa de la balcon și geamul de aerisire de la baie.
  • Cu toate acestea, păstrează aparențele unei zile normale și nu trage toate jaluzelele și draperiile. Casa trebuie să pară locuită.
  • Lasă o lumină aprinsă, care poate deruta eventualii „musafiri” nepoftiți. Sau montează, în fața ușii de la intrare un bec cu senzor. Aprinderea lui va descuraja orice persoană care vine cu gânduri ascunse.
  • De asemenea, poți seta televizorul sau radio să pornească la anumite ore și să se oprească singure după un timp.
  • Plecați cât mai discret de acasă. Nu trebuie să vă știe tot cartierul când vă urcați în mașină cu bagaje peste bagaje.
  • Nu anunța pe rețelele de socializare unde pleci și cât stai, nu posta poze din vacanță. Dacă dorești neapărat, le poți povesti la întoarcere prietenilor virtuali cât de frumos a fost.
  • Nu lăsa în casă sume mari de bani și bijuterii. Nici obiectele de valoare (televizor, laptop...) nu e indicat să se vadă din stradă.
  • Montează-ți o cameră de supraveghere, un sistem de alarmă, chiar și o încuietoare de înaltă siguranță la ușa de acces.

Sursa foto: Shutterstock / r.classen

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri